Küba Turu Devrim Rotası Tur Programı
Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün:
İstanbul - Havana - Varadero 

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde buluşup, check in işlemlerinin yapılmasının ardından Türk Havayolları’na ait sefer ile Havana’ya hareket ediyoruz. 13 saat 50 dakika sürecek yolculuğumuzun ardından Havana Uluslararası Jose Marti Havalimanı’na varıyoruz. Havana’ya varışımız ile birlikte şehir turumuza başlıyoruz. Gezimiz esnasında UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Havana Eski Kenti, Malecon Bulvarı, Devrim Meydanı, Colomb Mezarlığı, Miramar ve kenti kuşbakışı olarak izleyebileceğiniz Morro Kalesi’ni göreceğiz. Gezimizin ardından Varadero’ya doğru yola çıkıyoruz. Varadero’ya varışımızla birlikte herşey dahil otelimize yerleşiyoruz. Yolculuğun yorgunluğunu Dünyaca meşhur Varadero plajlarında ve denizinde atıyoruz. Konaklama otelimizde.

 


2 Gün:
Varadero 

Kahvaltının ardından her şey dahil konseptindeki otelimizde tüm gün deniz, kum ve güneşin tadını çıkaracağız. Öğle ve akşam yemekleri otelimizde. Konaklama otelimizde.



3 Gün:
Varadero - Santa Clara - Trınıdad 

Kahvaltının ardından Santa Clara’ya doğru yola çıkıyoruz. Varışımıza istinaden gerçekleştireceğimiz Küba Devrimi esnasında en çetin savaşlara sahne olan Santa Clara gezimizde, Che Guevara’nın 37 arkadaşı ile birlikte ebedi istirahatinde bulunduğu Anıt Mezarı ve Zırhlı Tren göreceklerimiz arasında olacak. Tur bitimi Trinidad’a hareket ediyoruz. Trinidad’a varınca bu tarihi, sevimli şehri gezeceğiz. Akşam saatlerinde şehrin meydanında Küba’lı müzisyenlerin ve dansçıların performanslarını izleme ve dinleme şansına sahip olacaksınız. Konaklamamızı casa denilen yerel halkın evlerinde yapıyoruz. (Konaklama yapılacak evlerde her odaya ait özel banyo ve tuvalet mevcuttur!)



4 Gün:
Trınıdad - Cıenfuegos - Havana 

Kahvaltı sonrası Küba’nın en güzel şehirlerinden biri olan Cienfuegos’u keşfetmek üzere otelden çıkış işlemlerimizi tamamlayıp, yola çıkacağız. 1819 yılında Fransız yerleşimciler tarafından kurulan 2005 yılında UNESCO tarafından koruma altına alınmış bu güzel şehir Cienfuegos’u geziyoruz. Tur bitimi Havana’ya doğru yola çıkacağız. Havana’ya varışımızla birlikte otelimize yerleşiyoruz. Dileyen misafirlerimiz akşam etkinliği olarak düzenlenecek olan yemekli Cabaret Parisien Show (150 Usd) etkinliğimize katılabilirler. Tur sonrası otelimize döneceğiz. Konaklama otelimizde.



5 Gün:
Havana 

Kahvaltının ardından Vinales & Pinar del Rio turu için otelden ayrılıyor ve UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan dünyaca ünlü Küba purolarının tütünlerinin yetiştiği Vinales Vadisi’ne hareket ediyoruz. Yaklaşık 3 saat sürecek yolculuğumuzun ardından Pinar del Rio’ya varıyor ve panoramik şehir turu yapıyoruz. Ardından Küba purolarının resmi olarak üretildiği fabrikada puro yapımını ve kültürünü yakından tanıyacağız. Dileyen misafirlerimiz burada orijinal Küba purolarını satın alabilirler. Daha sonra Vinales vadisine geçerek tütün tarlalarını, yerel tütün çiftliklerini görebileceğiz. (Puro fabrikasının kapalı olduğu günlerde, Yerel bir puro çiftliğini ziyaret edip, hem puro yapımı hakkında bilgi alıyoruz hem de dilersek alışveriş yapabiliyoruz.) Ardından Ressam ve bilim adamı Leovigildo González Morillo tarafından yapılan, kayaların üzerine çizilmiş, tarih öncesi yaşamı anlatan duvar resmini göreceğiz. (Mural de la Prehistoria). Turumuzun devamında “ Indian cave” diye adlandırılan mağarayı geziyoruz. Günün sonunda Vinales Vadisi’nin tamamına hakim bir manzaraya sahip tepede fotoğraf molası verdikten sonra Havana'ya geri dönüyoruz.



6 Gün:
Havana 

Kahvaltının ardından Benzersiz Havana turumuz için otelden ayrılıyoruz. Öncelikle Küba’nın Picassos’u olarak da bilinen Jose Fuster’in, yaşadığı dönem boyunca dekore ettiği resimler, seramikler ve çizimler yoluyla dekore edip açık hava sergisine dönüşen mahallesini göreceğiz. Ardından Havana’yı tepeden görebileceğimiz Küba’nın efsanevi kahramanı Che Guevara’nın evini ziyaret edeceğiz. Turumuza Havana’nın en keyifli caddelerinden birisi olan Prado caddesi ile devam edeceğiz. Batista rejimi döneminde saray olarak kullanılmış devrim sonrasında da halkın hizmetine müze olarak açılan Devrim Müzesini gezeceğiz. Küba’nın en büyük müzesi olan Devrim Müzesinde, Küba bağımsızlık savaşı ve Küba Devrimi dönemlerinden kalma silahları, tanları ve eşyaları görebileceğiz. Tur sonrası otelimize dönüyoruz. Dileyen misafirlerimiz akşam etkinliği olan; Kübalı sanatçıların canlı ritimleri ve salsa dansları eşliğinde, akşam yemeğini de alacağınız unutulmaz Buena Vista Küba Gecesine (105 Usd) katılabilirler. Konaklama otelimizde.



7 Gün:
Havana 

Kahvaltımızın ardından tam gün serbest zaman. Havana’yı dilediğiniz gibi keşfedebilirsiniz. Konaklama otelimizde.



8 Gün:
Havana - İstanbul 

Kahvaltının ardından havaalanına transfer. Türk Havayollarına ait sefer ile İstanbul’a uçuş. Uçuşumuz Karakas stoplu olacaktır. Yaklaşık olarak 1 saat 35 dakikalık bir bekleme olacaktır ve uçaktan İstanbul’a kadar inmeyeceğiz. Yeni güne uçakta gireceğiz...



9 Gün:
İstanbul 

Sabah saatlerinde İstanbul’a varış ve turumuzun sonu. Bir sonraki gezinizde buluşmak üzere..



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk Havayolları ile İstanbul (IST) - Havana (HAV) parkurunda gidiş-dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Havalimanı vergileri
  • Havana’da 4* otellerde 4 gece oda-kahvaltı konaklama
  • Varadero’da 4* otellerde 2 gece her şey dahil konaklama
  • Trinidad’da Casa’da 1 gece oda + kahvaltı konaklama
  • Havana, Santa Clara, Trinidad, Cienfuegos panoramik şehir turları
  • Benzersiz Havana gezisi (125 Usd)
  • Öğle yemekli Vinales & Pinar del Rio gezisi (125 Usd)
  • Alan-otel-alan transferleri
  • Özel otobüs ile tüm transferler
  • Profesyonel Türkçe rehberlik ve asistanlık hizmetleri
  • Otel vergileri
  • TURSAB zorunlu mesleki sorumluluk sigortası
  • Seyahat ve sağlık sigortası (65 yaş üzeri sürprim uygulanır)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Programda belirtilmeyen öğle ve akşam yemekleri
  • Vize ücreti ve servis bedeli (kişi başı 50 USD)
  • Akşam etkinlikleri
  • Her türlü kişisel harcamalar ve otel ekstraları
  • Yurt dışı çıkış harcı bedeli
  • Müze ve ören yerleri girişleri
  • Şoför tipleri 5-10 Euro / kişibaşı (isteğe bağlı)


Kalkış Yerleri
    Notlar

    Genel Bilgiler


     

    CASA KONAKLAMASI HAKKINDA:

    Küba’da halkın kendi evlerini hükümetin belirlediği standartları yerine getirerek kiraya vermesidir. Evlerin içerisinde klima, banyo (ortak olmayan, çifte özel) temiz çarşaflar, havlular mevcut olup ayrıca kahvaltı için süt, kahve, çay, peynir, ekmek, tereyağı, yumurta bulunmaktadır. Küba’da Casa konaklamalarda, yani yerel halkın bir zamanlar yaşadığı evlerde kalmak, Küba’daki en büyük deneyimlerden biri olarak sayılmaktadır.

     

    KATILIM ŞARTI

    Bu gezimiz, en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur başlangıcının 20 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

    VİZE

    Umumi Pasaport  - Vize gerekli                         

    Yeşil Pasaport - Vize gerekli değil

    Hizmet Pasaportu - Vize gerekli değil 

    Seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli ve 10 yıldan eski olmayan pasaportunuzun olması gerekmektedir.

    SAĞLIK

    Küba girişinde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bölgenin iyi restoranlarında ve otellerde alınacak yemeklerde, sağlığınızı tehdit edecek bir sorun ile karşılaşılacağını düşünmüyoruz. Buna karşın grupla birlikte olmadığınız anlarda yeme içme konusunda dikkatli olmanızı, kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve konusunda muz, ananas gibi kabuğu soyulabilen meyveler yemenizi öneriyoruz.

    UÇUŞ SÜRELERİ

    İstanbul  - Havana  12 sa 35 dk

    Havana - İstanbul  16 sa

    Havana – İstanbul uçuşu Karakas stoplu olacaktır. Karakas’ta bekleme süresi 1 saat, 35 dakika olup uçaktan inilmeyecektir.

    OPSİYONEL TURLAR & ETKİNLİKLER

    Opsiyonel turlar ve Etkinlikler, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmekte olup, katılım zorunluluğu bulunmamaktadır. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya Opsiyonel tur / etkinlik fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca Opsiyonel turların / etkinliklerin günleri ve saatleri, gidilecek yerlerdeki müze, ören yerlerinin veya mekânın açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

    KONAKLAMA

    Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir. 

    3 Kişilik odalar, otellerin uygunluğuna göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye sunulan yatak, standart yataklardan küçük olabilir. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak ve 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için katılımcı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. 

    Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan ve fiyatlandırma bölümünde belirtilen yaş grubuna uyan tek (1) çocuk için geçerlidir. 

    Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir menü ile sunulmakta olup, gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

    PARA BİRİMİ

    Küba para birimi Küba Pesosu (CUC)’dur.  Yanınızda Euro (EUR) ve US Dolar (USD) bulundurmanızda fayda vardır.

    SAAT DİLİMİ

    Küba ile Türkiye arasında -7 saat fark bulunmaktadır.  Türkiye’de saat 12.00 iken Küba’da 05.00’dir.

    KIYAFET VE GEREKLİ ARAÇLAR

    Kolayca giyilip çıkarılabilecek t-shirt, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz.  Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz. Kış döneminde ise, rahat hareket edebileceğiniz ve sizi sıcak tutacak giysiler öneririz.

    YEMEK KÜLTÜRÜ

    Küba’da tavuk, deniz mahsulleri ve kara fasulye oldukça yaygındır. Yemeklerde yöreye özgü baharatlar kullanılır ancak tur boyunca aldığımız yemeklerin damak lezzetinize uygun olduğunu hissedeceksiniz.

    ELEKTRİK

    Küba’da elektrik 110 volt olsa da kalınacak otellerde 220 volt elektrik kullanılmaktadır. Prizler A tipi ikili ve B tipi üçlü prizlerdir. Prizlerin örnekleri şu adreslerden görülebilir: http://www.iec.ch/worldplugs/typeA.htm ve http://www.iec.ch/worldplugs/typeB.htm. Adaptör getirmeniz gerekecektir.

    ALIŞVERİŞ

    Küba’dan puro alabilirsiniz. Bunun dışında hediyelik eşyalar dışında alışveriş ürünü bulunmuyor. KÜBA’DAN NE KADAR PURO GETİREBİLİRİM? Küba’dan faturasız olarak iki kutu puro alınabiliyor. Bunun üzerindeki sayılara gümrükte el koyuluyor. Faturalı olarak en fazla 2.000 Euro değerinde puro sayın alabilirsiniz.

    ÖNEMLİ NOTLAR

    Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan acente sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir.  

    Acente, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Acente, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler. 

    Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından acente sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.


    İptal Şartları
    https://karesiturizm.com/tur-98-kuba-turu-devrim-rotasi.html

    Altıeylul Mah Keçeci Sok No:22/A Altıeylul / BALIKESİR
    0266 244 17 73


    Bu çıktı 28.03.2024 17:11 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.