Roma Turu Tur Programı
Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM

TÜRK HAVA YOLLARI İLE ROMA TURU

San Pietro Meydanı  Bazilikası - Castel Sant’Angelo - Venedik Meydanı - Kolezyum - San Luigi di Francese Kilisesi - Patheon - Piazza Navona - Albano Gölü - Nemi Köyü 

4* OTELDE KONAKLAMA

4 GÜN 3 GECE 

18 MAYIS 2023 ÇIKIŞLI

1.Gün İstanbul - Roma

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminali Türk Hava Yolları kontuarı önünde siz değerli misa rlerimiz ile saat 10:30’da buluşma. Bagaj ve bilet işlemlerinin ardından Türk Hava Yolları’nın TK 1865 sayılı tarifeli seferi ile saat 12:55’da Roma’ya uçuş. Yerel saat ile 13:30’da varış.

Varışımızı takiben havalimanında bizleri bekleyen özel otobüsümüz ile panoramik şehir turu için Roma şehir merkezine hareket ediyoruz. Roma’ya varışımızı takiben panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Şehir turumuzda dünyanın en büyük ibadet yeri ve mimari eseri olan, Hristiyanlığın merkezi olarak kabul edilen San Pietro Meydanı ve Bazilikası, Cem Sultan’ın hapsedildiği Castel Sant’Angelo, Mussoli’nin halka seslenmiş olduğu Roma ve İtalya’nın topogra k merkezi olan Venedik Meydanı ve II. Vittorio Emmauele vatan abidesi anıtı, Gladyatör savaşlarına ev sahipliği yapan Kolezyum, Tatlı Hayat lmiyle ünlenen “Trevi” Aşıklar Çeşmesi, 135 basamaktan oluşan İspanyol merdivenleri ve batık gemi çeşmesini bulunduran İspanyol meydanı görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrası otele transfer. Geceleme otelimizde.

2.Gün Roma

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misa rlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Adım Adım Roma (65 €) turuna katılabilirler. Bu turumuzda dünyanın en eski şehirlerinden olan ve bir dönem Caput Mundi adıyla dünyanın merkezi olarak adlandırılan Roma’yı keşfetmeye çıkıyoruz. Turumuzda Milattan evvel Agrippa tarafından yaptırılan ve Paganizm’in tüm tanrılara atfedilen tüm zamanların en geniş çaplı kubbesine sahip Patheon, dünyanın en güzel meydanlarından biri olarak gösterilen üç çeşmeli Piazza Navona, Caravaggio’nun eserlerini görme fırsatı bulabileceğimiz San Luigi di Francese Kilisesi, Roma’nın en iyi süslenmiş kiliselerinden biri olan Sant’Andrea della Valle Kilisesi ve Roma’nın bir diğer ünlü meydanında kurulan sabit pazarının da bulunduğu Campo de’ Fiori görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından dünyaca ünlü Roma dondurmasını ikramı ve serbest zaman. Serbest zaman sonrası otelimize dönüyoruz. Dileyen misa rlerimiz akşam yemekli Roma gece turuna (75 €) katılabilirler. Bu turumuzda Roma’nın ünlü simgelerini ışıklar içerisinde akşam görme fırsatı bulacağız. Turumuz sonrasında lokal restoranımızda klasik İtalyan yemeklerini müzikler eşliğinde tadacağız. Turumuz sonrası otelimize transfer.

3.Gün Roma

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misa rlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Outlet & Roma Köyleri & Vatikan turuna (60 €) katılabilirler. Roma halkının ilk yerleşim yeri olan bu köyler bölgesi aynı zamanda Lazio eyaletinin verimli tarım ve gıda ürünlerinin imalatının yapıldığı yer olarak bilinir. Turumuzun ilk durağı olan Castel Gandolfo’da Papa’nın yazlık sarayı, Dünya’nın ilk posta kutusu ve muhteşem manzarasıyla Albano Gölü’nü göreceğiz. Bir sonraki durağımız olan, Truva ile tarihi ilişkisi olması nedeniyle Erenköy (İntepe) ve Çanakkale ile kardeş Belediyeliği olan ve Türkleri seven halkın yaşadığı Nemi Köyü’ne varışımızın ardından köy içerisinde keyi i bir yürüyüş yapacağız. Yürüyüşün ardından Nemi Köyü’nün ünlü dağ çilekli turtasını tatmak ve alışveriş için kısa bir serbest zaman. İtalya’nın en ünlü Outlet’i olan Castel Romano Outlet’e varışımızın ardından alışveriş için serbest zaman. Sizlere özel indirim avantajlarından faydalanacağınız ziyaret sonrası Hristiyanlığın merkezi olarak bilinen Vatikan’a hareket ediyoruz. Varışımızın ardından San Pietro Katedrali’ni ziyaret için serbest zaman. Ziyaretin ardından otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

4.Gün Roma - İstanbul

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Uçak saatine bağlı olarak havalimanına transfer. Bagaj ve check-in işlemlerinin tamamlanmasının ardından Türk Hava Yollarının TK 1866 sayılı tarifeli seferi ile saat 15:30’dA İstanbul'a hareket. Yerel saat ile 19:05’de İstanbul'a varış ve turumuzun sonu.

NOT: Havalimanına gidiş - dönüş transfer isteyen misafirlerimize ekstra olarak sağlanacaktır.

UÇUŞ BİLGİLERİ;

Tarih:18.05.2023 | 21.05.2023

Uçuş No: TK 1865 (Türk Havayolları) - Kalkış: Istanbul - Tarih: 18 Mayıs 2023 - Saat: 12:55 - Varış: Roma - Tarih: 18 Mayıs 2023 - Saat: 13:30

Uçuş No: TK 1866 (Türk Havayolları) - Kalkış: Roma - Tarih: 21 Mayıs 2023 - Saat: 15:30 - Varış: Istanbul - Tarih: 21 Mayıs 2023 - Saat: 19:05

GENEL BİLGİLER: 

KATILIM ŞARTI

Bu gezimiz, en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur başlangıcının 20 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

VİZE

Umumi Pasaport - Vize gerekli

Yeşil Pasaport - Vize gerekli değil

Hizmet Pasaportu - Vize gerekli değil

Seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli ve 10 yıldan eski olmayan pasaportunuzun olması gerekmektedir.

Vize gereken destinasyonlarda, vize başvurusu için acentenizin tarafınıza ileteceği “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile vize başvurusunun yapılması gerekmektedir.

Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribata uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.

18 yaşından küçük misa rlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misa rlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.

SAĞLIK

İtalya girişinde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bölgenin iyi restoranlarında ve otellerde alınacak yemeklerde, sağlığınızı tehdit edecek bir sorun ile karşılaşılacağını düşünmüyoruz. Buna karşın grupla birlikte olmadığınız anlarda yeme içme konusunda dikkatli olmanızı, kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve konusunda muz, ananas gibi kabuğu soyulabilen meyveler yemenizi öneriyoruz.

UÇUŞ SÜRELERİ

İstanbul - Roma            2 sa 40 dk

OPSİYONEL TURLAR & ETKİNLİKLER

Opsiyonel turlar ve Etkinlikler, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmekte olup, katılım zorunluluğu bulunmamaktadır. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya Opsiyonel tur / etkinlik yatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca Opsiyonel turların / etkinliklerin günleri ve saatleri, gidilecek yerlerdeki müze, ören yerlerinin veya mekânın açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

KONAKLAMA

Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir. 3 kişilik odalar, otellerin uygunluğuna göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye sunulan yatak, standart yataklardan küçük olabilir. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak ve 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için katılımcı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan ve yatlandırma bölümünde belirtilen yaş grubuna uyan tek (1) çocuk için geçerlidir.

Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir menü ile sunulmakta olup, gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

PARA BİRİMİ

İtalya para birimi Euro (EUR)’dur. Yanınızda Euro (EUR) bulundurmanızda fayda vardır.

SAAT DİLİMİ

İtalya Türkiye’den yaz saat diliminde 3, kış saat diliminde 2 saat geridedir. Örneğin, yazın Türkiye’de saat 18:30 iken İtalya’da 15:30’dur.

KIYAFET VE GEREKLİ EŞYALAR

Yaz sezonunda gidilecekse kolayca giyilip çıkarılabilecek t-shirt, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz. Kış döneminde ise, rahat hareket edebileceğiniz ve sizi sıcak tutacak giysiler öneririz.

YEMEK KÜLTÜRÜ

Bölgelere göre farklar gösteren İtalyan mutfağı, Akdeniz etkisinin katkıları ile dünyanın en zengin mutfakları arasında yer almaktadır. Taze domates, yeşillikler ve ülkeye özgü peynirlerle hazırlanan atıştırmalıklardan, muhteşem lezzette pizzalara, envaiçeşit soslarla yapılan makarnalardan, deniz ürünlerine kadar geniş bir seçenek sunuluyor.

ÖNEMLİ NOTLAR

  • Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan acente sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir.
  • Acente, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Acente, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.
  • Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından acente sorumlu değildir.
  • Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Seçilen otellerde 3 gece oda kahvaltı konaklama
  • Profesyonel rehberlik hizmetleri
  • Seyahat ve sağlık sigortası (65 yaş üzeri sürprim uygulanır)
  • Panoramik Roma Şehir turu Şehir ve Otel Vergileri ( 20 Euro )
  • Alan-Otel-Alan transferleri
  • Havalimanı vergileri ve servisleri bedeli
  • Türk Havayolları ile İstanbul – Roma – İstanbul uçak biletleri

 



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Tüm kişisel harcamalar
  • Vize Ücreti
  • Rehber tarafından organize edilen ekstra turlar
  • Yurtdışı çıkış vergisi
  • Müze, ören yeri vb. giriş ücretleri
  • Programda belirtilmeyen tüm gezi ve turlar
  • Öğle ve Akşam yemekleri
  • Şoför Bahşişi
  • Covid-19 Seyahat & Sağlık Sigortası
  • Bandırma/ Balıkesir İzmir Havalimanı Gidiş-Dönüş Transferi


Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://karesiturizm.com/tur-702-roma-turu.html

    Altıeylul Mah Keçeci Sok No:22/A Altıeylul / BALIKESİR
    0266 244 17 73


    Bu çıktı 20.04.2024 07:11 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.