Kartalkaya - Kartepe - Abant Gölü - Yalova - İznik Turu Tur Programı
Kalkış Yerleri: Balıkesir - Bandırma
PROGRAM

BOLU ABANT GÖLÜ – KARTALKAYA KAYAK MERKEZİ –

SAPANCA GÖLÜ – MAŞUKİYE – ORMANYA TABİAT PARKI –

KARTEPE  YÜRÜYEN KÖŞK – HAYRETTİN KARACA ARBORETUM –

İZNİK

3 Gün 2 Gece

 5* THE NESS TERMAL HOTEL Konaklamalı

23 Aralık 2022 Çıkışlı

 

1.Gün: saat 01:00 hareket. Yol güzergâhında kahvaltı molası sonrası Abant Gölü’ne geçiyoruz. Abant Gölü’ne vardığımızda, girişte aracımızdan inerek göl etrafında kısa bir yürüyüş yapıyoruz, göl çevresindeki aktivitelerle vakit geçirebilirsiniz. Ata ve faytona binebilirsiniz. Geçirdiğimiz güzel vakitlerden sonra olan Abant Gölü'nden, ayrılıyoruz. Batı Karadeniz’in en önemli kar ve kış sporları merkezi olan Kartalkaya Kayak Merkezi’ne ulaşıyoruz. Denizden yüksekliği 2000 metre olan bu ünlü kayak merkezi, üzerinde bulunduğu Köroğlu Dağları’nın doğal zenginliklerini de bünyesinde barındırmaktadır.  İçerisinde bulunan ve uzmanlık derecesine göre 21 piste sahip olan Kartalkaya, her kış sezonunda her yaştan ve seviyeden binlerce kayak severleri ağırlıyor. Dileyenler kayak, snowboard veya kızak kiralayarak doğanın sunduğu imkânlardan faydalanabilir. Eğlenceli kayak molamızın ardından, Kocaeli’nde ki termal otelimize yerleşiyoruz akşam yemeği otelimizde.

Konaklama: 5*The Ness Termal Hotel / Kocaeli

2. Gün: Sabah otelimizde yapacağımız kahvaltıdan sonra Sapanca Gölü`nün kıyısında sabah kahvelerimizi içiyoruz daha sonra Maşukiye'ye gidiyoruz. Maşukiye'ye ulaştığımızda dileyen misafirlerimiz yürüyüş yapabilir, Atv safari ve Zipline yapabilir yada köy pazarında alışveriş yapabilirler. Dünyanın üçüncü, Avrupa`nın en büyük doğal yaşam alanı olma özelliğine sahip olan Ormanya Doğal Yaşam Parkı`na gidiyoruz. 2 bin dönümlük alana yayılan parkta en meşhur bölüm olan Hobbit evlerini geziyoruz. Doğal yaşam parkındaki gezimizin ardından Kartepe`ye doğru gidiyoruz. Kocaeli ve Sapanca çevresinin en yüksek tepesi olan Kartepe, 1150 metre ile 1640 metre rakımları arasında bulunuyor. Hava şartlarına göre kayak yapabilir, köy kızakları ile kayabilir veya rehberimiz eşliğinde yürüyüş yapabilirsiniz. Kartepe gezimizin ardından Kocaeli’nde ki termal otelimizde gidiyoruz akşam yemeği otelimizde.

Konaklama: 5*The Ness Termal Hotel / Kocaeli

3.Gün: Sabah yapacağımız kahvaltıdan sonra otelden ayrılıyoruz. Atatürk’ün bir dalının bile kesilmesine kıyamadığı Ulu Çınar ve yanındaki özel düzenekler kurularak raylar üzerinde ağaçtan uzaklaştırılan Yürüyen Köşkü geziyoruz. Tema Vakfı kurucularından Hayrettin Karaca’nın açtığı içerisinde 7 bin türün ağacın olduğu Karaca Arboretum’u geziyoruz. İznik’e hareket ediyoruz. İlk durağımız 4.yy’a tarihlenen, ilk basta kilise olarak inşa edilmiş, 1331 yılında Orhan Bey Cami adi ile anılmaya başlanmış olan İznik Ayasofya’sı olacak. Sonrasında ise meşhur çinilerin tarih boyunca pişirildiği İznik çini fırınları kazı alanını görerek, Orhan Gazi’nin oğlu Süleyman Paşa tarafından yaptırılmış ve günümüzde küçük bir çini çarsısı olarak kullanılan Gazi Süleyman Paşa medreseyi ziyaret ediyoruz. Medrese sonrası, İznik sokaklarındaki yürüyüşümüzle yapımına Çandarlı Halil Hayrettin Paşa döneminde başlanmış İznik Yeşil Camiini ziyaret ediyoruz. Sultan I.Murat tarafından annesi adına yaptırılmış Nilüfer Hatun müzesi, Çini çarşısında alışveriş molası sonrası Lefke kapısını ve Tarihi su kemerlerini gördükten sonra dönüş için hareket ediyoruz.

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Otelde 2 Gece Konaklama
  • Otelde 2 Sabah Kahvaltısı ve 3 akşam yemeği
  • Mercedes , Safir veya Wolkswagen Otobüsler İle Ulaşım
  • Çevre Gezileri
  • 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası
  • Milli Park giriş ücreti                                                                                    


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Tüm Öğle Yemekleri
  • Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler
  • Tüm Özel Harcamalar, Müze ve ören yeri girişleri
  • Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar                           


Kalkış Yerleri
  • Balıkesir (01:00)
  • Bandırma (01:00)
  • Susurluk (01:30)
Notlar

İptal Şartları
https://karesiturizm.com/tur-667-kartalkaya---kartepe---abant-golu---yalova---iznik-turu.html

Altıeylul Mah Keçeci Sok No:22/A Altıeylul / BALIKESİR
0266 244 17 73


Bu çıktı 28.03.2024 19:16 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.