ATEŞLİ KÜBA TÜRK HAVA YOLLARI İLE Tur Programı
ATEŞLİ KÜBA TÜRK HAVA YOLLARI İLEOpsiyonel Turlar

1.GÜN: İSTANBUL – HAVANA – VARADERO

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde buluşup, check in işlemlerinin yapılmasının ardından saat 02.25’te Türk Havayolları’na ait TK183 sefer sayılı uçak ile Havana’ya hareket ediyoruz. 13 saat 50 dakika sürecek yolculuğumuzun ardından yerel saat ile 08.10’da Havana Uluslararası Jose Marti Havalimanı’na varıyoruz. Alanda bizleri bekleyen özel aracımız ile Varadero’ya hareket ediyoruz. Yaklaşık 2 saatlik yolculuğun ardından Varadero’daki herşey dahil otelimize yerleşiyoruz. Uçuşumuzun yorgunluğunu Dünyaca meşhur Varadero plajlarında ve denizinde atıyoruz. Konaklama otelimizde.

2.GÜN:  VARADERO

Kahvaltının ardından her şey dahil konseptindeki otelimizde tüm gün deniz, kum ve güneşin tadını çıkaracağız. Öğle ve akşam yemekleri otelimizde. Konaklama otelimizde. 

3.GÜN: VARADERO- HAVANA

Kahvaltının ardından otelimizden ayrılıyor ve Havana’ya dönüyoruz. Havana’ya varışımız ile birlikte şehir turumuza başlıyoruz. Gezimiz esnasında UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Havana Eski Kenti, Malecon Bulvarı, Devrim Meydanı, Colomb Mezarlığı, Miramar ve kenti kuşbakışı olarak izleyebileceğiniz Morro Kalesi’ni göreceğiz. Tur sonrası otelimize transfer ve odalarımıza yerleşme. Konaklama Havana’daki otelimizde.

4. GÜN: HAVANA

Kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz opsiyonel olarak “öğle yemekli Benzersiz Havana Turu “ düzenlenecek. Bu turumuza 1958 yılının sonunda Küba devrimine kadar Amerika’dan ithal edilmiş, daha sonra konulan ambargoya istinaden bir daha ülkeye sokulma şansı olmayan ve günümüzde de aktif olarak kullanılmakta olan Eski Amerika arabaları ile başlıyoruz. Bu renkli araçlar ile Küba sokaklarında yapacağımız kısa bir gezi sonrası Küba’nın Picassos’u olarak da bilinen Jose Fuster’in, yaşadığı dönem boyunca dekore ettiği resimler, seramikler ve çizimler yoluyla dekore edip açık hava sergisine dönüşen mahallesini göreceğiz. Ardından Havana’yı tepeden görebileceğimiz Küba’nın efsanevi kahramanı Che Guevara’nın evini ziyaret edeceğiz. Öğle yemeğimizi yerel restoranda alıyoruz. Yemek sonrası turumuza Havana’nın en keyifli caddelerinden birisi olan Prado caddesine geçiyoruz. Batista rejimi döneminde saray olarak kullanılmış devrim sonrasında da halkın hizmetine müze olarak açılan Devrim Müzesini gezeceğiz. Küba’nın en büyük müzesi olan Devrim Müzesinde, Küba bağımsızlık savaşı ve Küba Devrimi dönemlerinden kalma silahları, tanları ve eşyaları görebileceğiz. Tur sonrası otelimize dönüyoruz. Akşam Dileyen misafirlerimiz opsiyonel turumuz olan; Kübalı sanatçıların canlı ritmleri ve salsa dansları eşliğinde, Akşam yemeğini de alacağınız unutulmaz geceye katılabilirler. Konaklama otelimizde.

Öğle yemekli Benzersiz  Havana Turu:  

Geleneksel Küba Müzikleri eşliğinde akşam yemeği: 

5.GÜN: HAVANA  

Kahvaltı sonrası tam gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimizle opsiyonel turumuz için Küba’nın en güzel şehirlerinden olan Cienfuegos’a doğru yola çıkıyoruz. 1819 yılında Fransız yerleşimciler tarafından kurulan 2005 yılında UNESCO tarafından koruma altına alınmış bu güzel şehir Cienfuegos’u geziyoruz. Sonra Trinidad’a doğru yola çıkacağız. Trinidad’a varınca bu tarihi, sevimli şehri gezeceğiz. Akşam saatlerinde şehrin meydanında Küba’lı müzisyenlerin ve dansçıların performanslarını izleme ve dinleme şanşına sahip olacaksınız. Konaklamamızı casa denilen yerel halkın evlerinde yapıyoruz. (Konaklama yapılacak evlerde her odaya ait özel banyo ve tuvalet mevcuttur!)

Trinidad, Cienfuegos ve Santa Clara Turu (1 gece-2 gün/2 öğle yemeği dahil) : 

6. GÜN: HAVANA

Kahvaltının ardından serbest zaman. Trinidad opsiyonel turuna katılan misafirlerimiz, ise Santa Clara’ya doğru yola çıkıyoruz. Varışımıza istinaden gerçekleştireceğimiz Küba Devrimi esnasında en çetin savaşlara sahne olan Santa Clara gezimizde, Che Guevara’nın 37 arkadaşı ile birlikte ebedi istirahatinde bulunduğu Anıt Mezarı ve Zırhlı Tren göreceklerimiz arasında olacak. Sonrasında Havana’ya dönüyoruz.

7.GÜN: HAVANA

Kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz opsiyonel olarak düzenlenecek olan Vinales Vadisi ve Pinar del Rio turumuza katılabilirler. UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan ve dünyaca ünlü Küba purolarının tütünlerinin yetiştiği Vinales Vadisi’ne hareket ediyoruz. Yaklaşık 3 saat sürecek yolculuğumuzun ardından Vinales Şehir merkezini, tütün tarlalarını, yerel tütün çiftliğini ziyaret ediyoruz. Turumuzun devamında vadinin ortasında bulunan restoranda öğle yemeğimizi alıyoruz. Daha sonra Pinar del Rio’ya hareket ederek Küba purolarının resmi olarak üretildiği fabrikalarda puro yapımını ve kültürünü yakından tanıyacağız. Dileyen misafirlerimiz burada orijinal Küba purolarını satın alabilirler. Günün sonunda Vinales Vadisi’nin tamamına hakim bir manzaraya sahip tepede içeceklerimizi yudumladıktan sonra Havana'ya geri dönüyoruz. Dileyen misafirlerimiz Opsiyonel Akşam Yemekli Cabaret Parisien  Show turumuza katılabilirler. Tur sonrası otelimize döneceğiz. Konaklama otelimizde.

Öğle yemekli Vinales Vadisi ve Pinar del Rio Turu: 

Akşam Yemekli Cabaret Parisien  Show: 

8.GÜN: HAVANA - İSTANBUL

Kahvaltının ardından havaalanına transfer. Türk Havayollarına ait TK183 sefer sayılı uçuşu ile saat 09.30’da Istanbul’a uçuş. Uçuşumuz Karakas stoplu olacaktır. Yaklaşık olarak 1 saatlik bir bekleme olacaktır ve uçaktan İstanbul’a kadar inmeyeceğiz. Yeni güne uçakta gireceğiz...

9. GÜN: İSTANBUL

Yerel saat ile 10:00’da İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.

Öğle yemekli Benzersiz  Havana Turu: 115  $ 

Geleneksel Küba Müzikleri eşliğinde akşam yemeği: 105 $ 

Öğle yemekli Vinales Vadisi ve Pinar del Rio Turu: 115 $

Akşam Yemekli Cabaret Parisien  Show: 100 $

Trinidad, Cienfuegos ve Santa Clara Turu (1 gece-2 gün/2 öğle yemeği dahil) : 185 $

**** Ekstra turlar minimum 20  kişinin katılması halinde gerçekleştirilecektir*****


Kalkış Yerleri:
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk Havayolları Tarifeli seferi ile İstanbul-Havana gidiş – dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Havalimanı vergileri
  • Havana’da 4* Otelde 4 gece oda + kahvaltı konaklama (Trinidad turunu almayan misafirler için +1 gece ilave ile Havana’da toplam 5 gece),
  • Varadero’da 4* Otelde 2 gece her şey dâhil konaklama
  • Havana şehir turu
  • Programda belirtilen şehirlerarası transferler
  • Havalimanı – Otel – Havalimanı arası transferler,
  • Türkçe Rehberlik Hizmeti 


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı çıkış fonu ( 50TL )
  • Vize Ücreti ( 55$ )
  • Ekstra turlar,
  • Seyahat Sigortası
  • Kişisel harcamalar
  • Ek bagaj ücretleri


Kalkış Yerleri
    Notlar

    SIKÇA SORULAN SORULAR


    Sağlık

    Küba’ya girişlerde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Yenilecek yemeklerde sağlığınızı olumsuz etkileyecek bir sorun olacağınız sanmıyoruz. Musluk suyu içmemenizi öneririz.

    Vize Bilgileri

    Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Küba vizesi pasaporta yapıştırılmaz, ayrı bir belge olarak verilir. Ülkeye giriş ve çıkışlar bu belge üzerine damgalandığından pasaportunuzda görünmez. Bu nedenle Amerika Birleşik Devletleri’ne yapacağınız seyahatlerde sorun yaşamazsınız. Küba’da, giriş yaparken gümrük memuruna uyarmanız halinde pasaportunuza herhangi bir damga veya ibare vurulmaz.

    Uçuş Süreleri

    İstanbul - Havana: 13 saat 50 dakika, Havana– İstanbul: 16 saat 15 dakika.

    Para Birimi

    Küba’nın para birimi Küba Pesosu’dur (CUP). Ancak turistlerin kullanımı için Convertible Peso (CUC) adı verilen bir para birimi daha vardır. Seyahatiniz esnasında bu parayı kullanacaksınız. Yanınıza EURO ve bunun ufak birimlerini almanızı öneririz.

    Saat Dilimi

    Küba ile Türkiye arasında -7 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken Küba’da 05.00

    Telefon Kullanımı

    Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise Turkcell ve Avea hatlar Küba’da kullanılmaktadır. Ancak konuşma ücreti oldukça pahalı (1 dakika = 8 TL).

    Kıyafet ve Gerekli

    Eşyalar

    Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

    Yemek Kültürü

    Küba’da tavuk, deniz mahsulleri ve kara fasulye oldukça yaygındır. Yemeklerde yöreye özgü baharatlar kullanılır ancak tur boyunca aldığımız yemeklerin damak lezzetinize uygun olduğunu hissedeceksiniz.

    Elektrik

    Küba’da elektrik 110 volt olsa da kalınacak otellerde 220 volt elektrik kullanılmaktadır. Prizler A tipi ikili ve B tipi üçlü prizlerdir. Prizlerin örnekleri şu adreslerden görülebilir: http://www.iec.ch/worldplugs/t... ve http://www.iec.ch/worldplugs/typeB.htm. Adaptör getirmeniz gerekecektir.

    Alışveriş

    Küba’dan puro alabilirsiniz. Bunun dışında hediyelik eşyalar dışında alışveriş ürünü bulunmuyor. KÜBA’DAN NE KADAR PURO GETİREBİLİRİM? Küba’dan faturasız olarak iki kutu puro alınabiliyor. Bunun üzerindeki sayılara gümrükte el koyuluyor. Faturalı olarak en fazla 2.000 Euro değerinde puro sayın alabilirsiniz.



    Uçuş Adı:İSTANBUL - HAVANA
    Buluşma:2021-05-10T23:30:00
    Kalkış:2021-05-11T02:25:00
    Varış Tarih:2021-05-11T08:35:00
    Varış Havalimanı:HAV
    Kalkış Havalimanı:IST
    Varış Havalimanı:Havana
    Kalkış Havalimanı:İSTANBUL
    Havayolu:Türk Havayolları
    Uçuş Kodu:TK 183

    Uçuş Adı:HAVANA - İSTANBUL
    Buluşma:T:00
    Kalkış:2021-05-18T09:30:00
    Varış Tarih:2021-05-19T10:00:00
    Varış Havalimanı:IST
    Kalkış Havalimanı:HAV
    Varış Havalimanı:İSTANBUL
    Kalkış Havalimanı:Havana
    Havayolu:Türk Havayolları
    Uçuş Kodu:TK 183


    İptal Şartları
    https://karesiturizm.com/tur-637-atesli-kuba-turk-hava-yollari-ile.html

    Altıeylul Mah Keçeci Sok No:22/A Altıeylul / BALIKESİR
    0266 244 17 73


    Bu çıktı 29.03.2024 02:39 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.