BENELUX & FRANSA & ALMANYA Tur Programı
BENELUX & FRANSA & ALMANYA500 € Değerindeki Turlar DAHİL

1.Gün               İSTANBUL - KÖLN - LUXEMBURG 

Yeni Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde rehberinizle buluşma sonrası Türk Hava Yolları kontuarından gerçekleştireceğiniz bagaj ve bilet işlemlerinizin ardından, Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile Köln’e hareket. Varışımızın ardından karşılanma ve panoramik şehir turumuz için hareket. Turumuzda; Opera Meydanı ve Binası, Tuilleries Bahçeleri, Concorde Meydanı, dünyaca ünlü alışveriş caddesi Champs-Elysées, Zafer Takı (Arc De Triomphe), Eiffel Kulesi, Askeri Müze, Meclis binası, Napoléon'un Mezarı, Louvre Sarayı ve Müzesi, Millet Meclisi Binası, Madlen Kilisesi, Grand Palais, Petit Palais, Comedie Francais, Chaillot Sarayı, Vendome ve Trocadero Meydanları görülecek yerler arasındadır. Tur bitiminde otelimize hareket ediyoruz. Oda dağılımı ve dinlenme için serbest zaman.

2. Gün              LUXEMBURG - REIMS (CHAMPAGNE) - PARİS 

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Ardından Paris’e doğru yola çıkıyor fakat öncesinde Remich & Schengen turumuzu gerçekleştiriyoruz. Bu turumuzda 3 ülkenin (Lüksemburg-Almanya-Fransa) sınırlarının bir araya geldiği Remich Kasabası ve Mosel Vadisi’ndeki şirin köyler görülecek olup sonrasında Schengen antlaşmasının yapıldığı bina ve anıt önünde fotoğraf molası vereceğiz. Sonrasında Reims’e doğru devam ediyoruz. Tarihi XIII. yy.’a dayanan, birçok Fransız kralının taç giyme törenin gerçekleştiği, eşsiz gotik mimarisi ile Champagne bölgesinin “Kraliyet Şehri” olarak adlandırılan ve Notre Dame Katedrali ile ünlü Reims’de gerçekleşecek kısa çevre gezisi ve molanın ardından turumuz Paris yolculuğumuz ile kaldığı yerden devam ediyor. Varışımızla birlikte gerçekleştirilecek panoramik şehir turumuzda; Opera Meydanı ve Binası, Tuilleries Bahçeleri, Concorde Meydanı, dünyaca ünlü alışveriş caddesi Champs-Elysées, Zafer Takı (Arc De Triomphe), Eiffel Kulesi, Askeri Müze, Meclis binası, Napoléon'un Mezarı, Louvre Sarayı ve Müzesi, Millet Meclisi Binası, Madlen Kilisesi, Grand Palais, Petit Palais, Comedie Francais, Chaillot Sarayı, Vendome ve Trocadero Meydanları görülecek yerler arasındadır. Şehir turumuzun bitimiyle birlikte günümüzü Paris Gece gezisi ile sonlandırıyoruz. Filmlere, resimlere, şarkılara, şiirlere konu olmuş aşkın kenti Paris’i gece panoramik olarak görebilecek Eiffel Kulesi’ndeki kısa ışık gösterisini izleyecek, tüm dünyanın en tanınmış caddesi Champs Elysees’de dolaşma fırsatı bulacaksınız. Gezi sonrası otelimize hareket ediyoruz. Oda dağılımı ve dinlenme için serbest zaman. 

3. Gün              PARİS 

Güne otelde alacağımız kahvaltı ile başladıktan sonra Paris İkonları ve Seine Nehri turumuz için hareket ediyoruzTurumuzda şehrin doyumsuz manzarasını izlemek için, Paris'in olduğu kadar Fransa’nın da sembolü olan Eiffel Kulesi’ni ziyaret ediyoruz. Verilecek fotoğraf molasında arzu eden misafirlerimiz kuleye bilet alarak çıkabilir. Daha sonra, tekne ile Seine Nehri üzerinde tekne çıkıyoruz. Paris’in en muhteşem binalarını yakından görecek, Seine Nehri’nin köprülerinin altından geçerek unutulmaz anlar yaşayacaksınız. Bu tekne gezisi sırasında görülecek yerler arasında Amerikan Kilisesi, Millet Meclisi, Dışişleri Bakanlığı, Orsay Müzesi, Cité Adası, Notre Dame Katedrali, Adliye Sarayı, Conciergerie Hapishanesi, Belediye Sarayı, Modern Sanatlar Müzesi ve Louvres Sarayı bulunmakta. Nehir gezisi sonrası şehrin en ilgi çeken merkezlerinden biri olan hareketli Pigalle Semti’nden geçerek, günümüzde halen bohem yaşamın devam ettiği Ressamlar Tepesi adıyla bilinen Montmartre Tepesi’ne çıkacağız. Burada Sacré-Coeur’ü (Adaklar Kilisesi) gördükten sonra, Ressamlar Meydanı’nda portrenizi yaptırmak ve yemek için serbest vaktiniz olacak. Ressamlar Tepesi gezisinin ardından, vergisiz parfüm, kozmetik ürünleri ve saat alabileceğiniz Benlüx mağazasına hareket ediyoruz. Tur sonrası otelimize transfer ve serbest zaman.

4. Gün              PARİS

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Normandiya & St.Germain turu için hareket ediyoruz. Normandiya bölgesinde ilk durağımız kendimizi orta çağdaymış gibi hissedeceğimiz Rouen olacak. Kendine has oldukça güzel evleri ve sokakları olan Rounen’de kısa bir gezintinin ardından yolumuza devam ediyoruz ve Seine Nehri’nin İngiliz Kanalı’na döküldüğü Honfleur’a varıyoruz. Limanda birçok balıkçı teknelerinin gökkuşağını boyadığı bu sahil kasabasında kısa bir yürüyüş gerçekleştirdikten sonra Normandiya denince ilk akla gelen yerlerden biri olan Çıkarma sahili gezisi ile II. Dünya Savaşı’na yakından bakıyoruz. Tur bitimi St.Germain bölgesine hareket ediyoruz. Filozof Jean-Paul Sartre ve yazar Simone de Beauvoir gibi pek çok düşünür ve filozofun yaşadığı ve, caz müzik ve kafeleriyle ünlü St.Germain’de gezerken 1838’de açılan dünyanın en eski ve büyük alışveriş merkezi Le Bon Marché’ı gezebilir veya birbirinden güzel kafelerinde vakit geçirebilirsiniz. Tur bitiminde otelimize transferimiz gerçekleşecek.  Sonrasında serbest zaman. 

5. Gün                 PARİS - GENT - BRUGGE - BRÜKSEL

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Belçika’ya doğru yola çıkıyoruz ve ilk durağımız Gent. Ortaçağ Kuzey Avrupa'sının en büyük ve zengin şehirlerinden olan Gent şehri gezimizde tarihi şehir merkezini gezeceğiz. Ardından Brugge’a doğru hareket ediyoruz. Suyun içinde yer alan evleri ve kanallardan oluşan caddeleri sayesinde “Belçika’nın Venedik’i” olarak anılan ve II. Dünya Savaşı sırasında şans eseri zarar görmeyen şehrin tarihi yapısı, orta çağ mimarisi günümüze kadar bütünlüğünü koruyabilmiştir. Şehir meydanında karşımıza çıkan ve tek katlı, adeta pastayı andıran renkli çatılı evleri, kiliseler, heykeller ve taşlı orta çağ kent yolları bizi adeta bir masalın içine çekecek. Buradan hareketle Brüksel’e transfer oluyor ve şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Belçika’nın başkenti olan Brüksel aynı zamanda Avrupa Birliği ve NATO ile alakalı birçok kuruma ev sahipliği yapıyor. Tarih boyunca barındırdığı birçok tarihi eseri korumayı başarabilen bu şehirdeki gezimizde Avrupa’nın en ünlü ve en hareketli meydanlarından biri olan Grand Place ve gotik tarzdaki tarihi, mimari dokusu ile ünlü birçok tarihi mekân ve caddede panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyor ve sonrasında otelimize transfer oluyoruz. Ardından serbest zaman. 

6. Gün                 BRÜKSEL - DELFT - DEN HAAG - AMSTERDAM

Güne otelde alacağımız kahvaltı ile başladıktan sonra Hollanda’ya doğru yola çıkıyoruz ve ilk ziyaret noktamız Delftoluyor. XVI.yy.’da en zengin dönemini yaşamış olan ve son derece büyüleyici bu küçük kentte gerçekleştireceğimiz panoramik gezi sonrası Hollanda’nın idari başkenti Den Haag’a doğru yolculuğumuza devam ediyoruz. Bu gezimiz sırasında Yüksek Adalet Divanı, Parlamento görülecek yerler arasında olup, arzu eden misafirler serbest zamanlarında Panorama Mesdag Müzesi’ni ziyaret edebilirler. Sonrasında Amsterdam’a transfer oluyoruz. Varışımızı takiben gerçekleştirilecek panoramik şehir turumuzda Dam Meydanı, Kraliyet Sarayı, Ulusal Anıt, Çiçek Pazarı, Kırmızı Fener Sokağı, Merkez İstasyon görülecek yerler arasındadır. Sonrasında dünyaca ünlü bir mücevher mağazası olan Coaster Diamond’u ziyaret ediyoruz. Turumuzu Amsterdam Kanalları’nda gerçekleştireceğimiz keyifli bir tekne turu ile sonlandırdıktan sonra otelimize transfer oluyoruz ve sonrasında serbest zaman.

7. Gün                 AMSTERDAM

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Ardından Marken & Zaanse Schans & Volendam gezisi için hareket ediyoruz. Marken kasabasında balıkçıların şirin ve küçük evlerdeki yaşamlarını izleyebilirsiniz. Yel değirmenleri ile büyülü bir kasaba olan Zaanse Schans’ı görme ve fotoğraf çektirme fırsatı yakaladıktan sonra şirin bir sahil kasabası olan Volendam’a hareket ediyoruz. “Hollanda’nın gerçek güzelliğini görmek isteyen Volendam’a gitmeli” şarkısına ilham veren eski bir balıkçı kasabası olan Volendam’ın liman bölgesinde geçirdiğiniz zamana doyamayacaksınız. Tur sonrasında otelimize transfer oluyoruz ve sonrasında serbest zaman.

8. Gün              AMSTERDAM - KÖLN - İSTANBUL 

Otelimizde alacağımız kahvaltı ile günümüze başladıktan sonra rehberinizin belirteceği saatte havalimanına transferimizi gerçekleştiriyoruz. Bagaj, bilet ve gümrük işlemlerinden sonra Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile İstanbul’a uçuşumuz gerçekleşiyor. Varışımızla birlikte turumuzun ve servislerimizin sonu.

Remich & Schengen 35 Euro + Reims 30 Euro + Paris Gece 35 Euro + Paris İkonları ve Seine Nehri 85 Euro

Normandiya & St.Germain 90 Euro + Gent 35 Euro + Brugge 35 Euro Delft & Den Haag 65 Euro + Amsterdam Kanallar 20 Euro + Marken & Zaanse Schans & Volendam 70 Euro

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

ü    Türk Havayolları ile İstanbul (IST) - Köln (CGN) parkurunda gidiş-dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti

ü    Havalimanı vergileri 

ü    3&4 yıldız otellerde 7 gece oda-kahvaltı konaklama

ü    Alan-otel-alan transferleri

ü    Özel otobüs ile tüm transferler

ü    Panoramik Luxemburg, Paris, Brüksel ve Amsterdam şehir gezileri

  • Reims gezisi
  • Remich & Schengen gezisi
  • Paris Gece gezisi
  • Paris İkonları ve Seine Nehri gezisi (tekne gezisi dahil)
  • Normandiya & St.Germain gezisi
  • Gent gezisi 
  • Brugge gezisi 
  • Delft & Den Haag gezisi 
  • Amsterdam Kanallar gezisi
  • Marken & Zaanse Schans & Volendam gezisi

ü    Profesyonel Türkçe rehberlik ve asistanlık hizmetleri

ü    Otel ve turist şehir vergileri

ü    TURSAB zorunlu mesleki sorumluluk sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

û    Vize ücreti, servis bedeli 

û    İç hat bağlantı bileti

û    Seyahat ve sağlık sigortası

û    Öğle ve akşam yemekleri

û    Her türlü kişisel harcamalar ve otel ekstraları

û    Yurt dışı çıkış harcı bedeli

û    Fiyata dahil hizmetlerde belirtilmemiş müze ve ören yerleri girişleri

û    Şoför tipleri 5-10 Euro / kişibaşı (isteğe bağlı)



Kalkış Yerleri
    Notlar

    SIKÇA SORULAN SORULAR & ÖNEMLİ BİLGİLER


    KATILIM ŞARTI

    Bu gezimiz, en az 40 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur başlangıcının 20 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

    VİZE

    Umumi Pasaport                                  Vize gerekli                              

    Yeşil Pasaport                                        Vize gerekli değil

    Hizmet Pasaportu                                Vize gerekli değil

    Seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli ve 10 yıldan eski olmayan pasaportunuzun olması gerekmektedir.

    Vize gereken destinasyonlarda, vize başvurusu için acentenizin tarafınıza ileteceği “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile vize başvurusunun yapılması gerekmektedir.

    Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribata uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir. 

    18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.

    SAĞLIK

    Almanya girişinde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bölgenin iyi restoranlarında ve otellerde alınacak yemeklerde, sağlığınızı tehdit edecek bir sorun ile karşılaşılacağını düşünmüyoruz. Buna karşın grupla birlikte olmadığınız anlarda yeme içme konusunda dikkatli olmanızı, kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve konusunda muz, ananas gibi kabuğu soyulabilen meyveler yemenizi öneriyoruz.

    UÇUŞ SÜRELERİ

    İstanbul                                Köln                            3 sa 10 dk

    EKSTRA TURLAR 

    &

    ETKİNLİKLER

    Ekstra turlar ve Etkinlikler, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmekte olup, katılım zorunluluğu bulunmamaktadır. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra tur / etkinlik fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca ekstra turların / etkinliklerin günleri ve saatleri, gidilecek yerlerdeki müze, ören yerlerinin veya mekânın açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

    KONAKLAMA

    Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir. 

    3 kişilik odalar, otellerin uygunluğuna göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye sunulan yatak, standart yataklardan küçük olabilir. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak ve 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için katılımcı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. 

    Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan ve fiyatlandırma bölümünde belirtilen yaş grubuna uyan tek (1) çocuk için geçerlidir.

    Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir menü ile sunulmakta olup, gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

    PARA BİRİMİ

    Avrupa para birimi Euro (EUR)’dur.

    Yanınızda Euro (EUR) bulundurmanızda fayda vardır.

    SAAT DİLİMİ

    Almanya, Luxemburg, Fransa, Belçika ve Hollanda Türkiye’den yaz saat diliminde 3, kış saat diliminde 2 saat geridedir.

    Örneğin, yazın Türkiye’de saat 18:30 iken İtalya’da 15:30’dur.

    TELEFON KULLANIMI

    Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.

    KIYAFET VE GEREKLİ EŞYALAR

    Yaz sezonunda gidilecekse kolayca giyilip çıkarılabilecek t-shirt, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz. Kış döneminde ise, rahat hareket edebileceğiniz ve sizi sıcak tutacak giysiler öneririz.

    YEMEK KÜLTÜRÜ

    Alman yemek kültürü denildiğinde ilk akla pastalar, patatesler ve tabii ki bira gelmektedir. Et ve sebze çeşitliliği çok olan bu kültürde bira ve şarap çeşitliliği de oldukça fazladır.

    Kökleri ortaçağa dayanan Fransız Mutfağı zengin bir kültüre sahiptir. Ünlü şarapları ve çeşit çeşit peynirleri ile ünü dünyaya yayılan Fransız mutfağı, farklı soslarla pişirilen et yemekleri ve meşhur tatlı çeşitleri olan crème brûlée, macaron ve sufle gibi lezzetlerle tanınıyor.

    Bekçika mutfağı Almanya,Fransa mutfaklarını gelenekleri ile birleştirmiştir. 

    Hollanda mutfağı çok zengin bir mutfak olmamakla birlikte peynirleri denemeye değerdir. Bunun dışındaki lezzetler genelde fastfood tarzıdır. 

    ELEKTRİK

    Elektrik prizleri Türkiye ile aynıdır.

    ALIŞVERİŞ

    Şehir merkezlerinde bulunan alışveriş merkezleri ve hediyelik eşya satan küçük tezgahlardan alışveriş imkânı bulunmaktadır.



    Uçuş Adı:İstanbul - Köln
    Buluşma:2021-07-24T04:40:00
    Kalkış:2021-07-24T07:10:00
    Varış Tarih:2021-07-24T09:30:00
    Varış Havalimanı:CGN
    Kalkış Havalimanı:IST
    Varış Havalimanı:Cologne
    Kalkış Havalimanı:İSTANBUL
    Havayolu:THY
    Uçuş Kodu:TK1671

    Uçuş Adı:Köln - İstanbul
    Buluşma:T:00
    Kalkış:2021-07-31T19:50:00
    Varış Tarih:2021-08-01T00:05:00
    Varış Havalimanı:IST
    Kalkış Havalimanı:CGN
    Varış Havalimanı:İSTANBUL
    Kalkış Havalimanı:Cologne
    Havayolu:THY
    Uçuş Kodu:TK1676


    İptal Şartları
    https://karesiturizm.com/tur-582-benelux-fransa-almanya.html

    Altıeylul Mah Keçeci Sok No:22/A Altıeylul / BALIKESİR
    0266 244 17 73


    Bu çıktı 28.03.2024 20:21 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.