GÜNEY KORE – JAPONYA – TAYVAN – HONG KONG Tur Programı
GÜNEY KORE - JAPONYA - TAYVAN - HONG KONG 08 - 17 MAYIS 2021 (ŞEKER BAYRAMI)Güney Kore – Japonya – Tayvan – Hong Kong Turu Large Paket (Opsiyonel)Güney Kore – Japonya – Tayvan – Hong Kong Turu X Large Paket (Opsiyonel)

1. Gün: İSTANBUL – SEUL

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde belirlenen saatte buluşuyoruz. Türk Hava Yolları’nın TK88 sefer sayılı uçuşu ile Seul’e uçuyoruz. Yeni günü uçakta karşılıyoruz.

2. Gün: SEUL

Seul’e varışımızı takiben havalimanında bizi bekleyen özel aracımız ile panoramik şehir turu için yola çıkıyoruz. Panoramik şehir turumuz sırasında 1395 Yılında Jaseon Hanedanı’nın kurucusu olan Kral Taejo tarafından yaptırılan Gyeongbokgung Sarayı, şehrin kalbinde yer alan Insa Dong caddesi ve birçok pahalı markaya ev sahipliği yapan Myeong-Dong caddesi göreceğimiz yerler arasında olacak. Turumuzun ardından konaklama yapacağımız otelimize doğru yola çıkıyoruz. Otelimize varış ardından odalarımıza yerleşme ve geceleme. Bu akşam dileyen misafirlerimiz akşam etkinliği olarak düzenlenecek olan Han Nehri Tekne Turuna katılabilirler. Kore yarımadasının en büyük 4. nehri olan ve şehri ikiye bölen bu nehirde Seul halkının su kenarında yaşantısına tanıklık edebilirsiniz. Bu gezimizde Seul’u ışıklar altında görme imkânına sahip olacaksınız (akşam yemeği dâhil değildir).

Ekstra Akşam Etkinliği : Han Nehri Tekne Turu

3. Gün: SEUL

Bu sabah kahvaltımızın ardından serbest zaman. Dileyen konuklarımız ile opsiyonel Kuzey Kore sınırında bulunan Tarafsız Bölge / DMZ turu için hareket ediyoruz. Dünyada ikiye bölünmüş tek ülkesi olan Kore’yi bir başka açıdan görebileceksiniz. Son derece güvenli bu askerden arındırılmış tampon bölgeye gittiğimizde burada neler olduğunu hissedecek ve Kore’ye neler olduğunu da anlayabileceksiniz. Pasaportunuzu yanınızda bulundurmayı unutmayın. Tur sırasında Özgürlük köprüsünde yürüyecek, 1978 yılında bulunan Kuzey Korelilerin iki sınır arasında yaptığı 1,7 km uzunluğundaki Üçüncü Sızma Tüneline ineceksiniz. Dorasan tren istasyonunda mola verip,  Gözetleme Merkezi’nden Kuzey Kore'ye bakacaksınız. Daha sonra Imjingak Anıtı ve Birleşme Köyü’nden geçerek Seul'e döneceğiz. Geceleme otelinizde.

Ekstra Tarafsız Bölge / DMZ turu 

4. Gün: SEUL – TOKYO

Kahvaltının ardından otelimizden çıkış işlemlerimizi tamamlayarak Tokyo uçuşumuz için özel aracımız ile birlikte havalimanına geçiyoruz. Bilet, bagaj ve pasaport işlemleri sonrası Tokyo’ya hareket edeceğiz. Yaklaşık 2 saat 30 dakika sürecek uçuş sonrası Tokyo’ya varıyoruz. Varışımızı takiben bizi bekleyen özel aracımızla panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Şehir turumuzun ilk durağında ünlü Asakusa Bölgesini ve Sensoji Tapınağını geziyoruz. Ardından Dünya’nın ikinci uzun kulesi Sky Tree ve ihtişamlı Kraliyet Sarayı panoramik olarak göreceğimiz yerler arasındadır. Sonrasında Tokyo’nun en ünlü caddesi Ginza ve ünlü yaya geçidi ile bilinen Shibuya’ya göreceğiz. Turumuzun sonra serbest zaman. Akşam dileyen misafirlerimiz akşam etkinliği olarak düzenlenecek olan Teknede Yemekli Japon Show’una katılabilirler. Konaklama Tokyo otelimizde.

Akşam Etkinliği : Teknede Yemekli Japon Show

5. Gün: TOKYO 

Kahvaltımızın ardından tam gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin opsiyonel olarak düzenleyeceği Nikko Turu’na katılabilirler. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Japonya’nın en güzel yerlerinde birisi olan Nikko’da önce Chunzenjiko’yu ve burada bulunan harika gölün etrafını gezecek ardından Kegon Şelale’leri ziyaret edeceğiz. Öğle yemeğimizin ardından 15000 iş çi tarafından günümüzün parası ile üç yüz milyon Euro’ya mal olan Toshogu Mabedini göreceğiz. Gezimizin ardından Tokyo’ya dönüyoruz. Konaklama otelimizde. 

Ekstra Nikko Turu (Öğle yemekli) 

Katılım çoğunluğuna göre 2. alternatif çevre gezisi;

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin opsiyonel olarak düzenleyeceği, Fuji & Hakone turuna katılabilirler. Turumuzda önce eski çağlardan beri Japon halkının kutsal kabul ederek taptığı, 3.776 metre yüksekliği ile Japonya’nın en yüksek dağı olan Kutsal Fuji’ye gideceğiz. Bu görkemli dağa yaklaşabileceğimiz uygun noktaya ulaştıktan sonra 1,5 saat uzaklıktaki Hakone’ye varıyoruz. Ashi Gölü’nde yapacağımız tekne gezisinde doğa harikası coğrafyada keyifli vakit geçirip, fotoğraf çekme fırsatı elde edeceğiz. Tur sonrası Tokyo’ya dönüyoruz. Konaklama otelimizde.

Fuji & Hakone Turu

 

6. Gün: TOKYO – TAIPEI

Kahvaltının ardından Otelimizden çıkış işlemlerimizi tamamlayarak Taipei uçuşumuz için özel aracımız ile birlikte havalimanına geçiyoruz. Check in ve bagaj işlemleri sonrası Taipei’ye hareket edeceğiz. Yaklaşık 3 saat 50 dakikalık uçuşumuz sonrası Taipei’ye varmış olacağız. Varışımızın ardından özel aracımıza geçerek Taipei şehir turumuzu gerçekleştireceğiz. Şehir turumuz sonrası arzu eden misafirlerimiz ile birlikte opsiyonel olarak düzenlenecek olan Gece lezzetleri turuna katılabilirler. Bu turumuz da Taipei’nin geleneksel sokak yemeği kültürünü keşfedecek ve eğlenceli gece pazarını gezeceğiz. Sonrasında otelimize geri dönüyoruz. Geceleme otelimizde.

opsiyonel Gece Lezzetleri Turu

7. GÜN: TAIPEI

Sabah Kahvaltısı sonrası serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ile birlikte opsiyonel düzenleyeceğimiz Taipei Bao’an Temple, Konfiçyus Temple turunu gerçekleştireceğiz. Tur sonrası otelimize geri döneceğiz ve serbest zaman. Geceleme otelimizde.

opsiyonel Bao’an temple & Konfiçyus temple Gezisi

8. GÜN: TAIPEI – HONG KONG

Sabah Kahvaltısı Otelimizden check out ile birlikte Hong Kong uçuşumuz için Havalimanına transferimizi gerçekleştireceğiz. Hong Kong uçuşumuz için bilet, pasaport ve bagaj işlemleri sonrası hareket ediyoruz. Yaklaşık 2 saatlik uçuş sonrası Hong Kong’a varıyoruz. Varışımızın ardından panoramik şehir turumuzu gerçekleştireceğiz. Turumuzda Kowloon, Causeway Bay, Victoria Tepesi, Aberdeen Balıkçılar Koyu, Repulse Bay ve Tin Hau tapınağı görülecek yerler arasındadır. Arzu eden misafirlerimiz akşam etkinliği olarak düzenlenecek Yemekli Hong Kong Körfezi tekne gezisine katılabilirler. Turumuzda canlı müzik ve açık büfe servisimiz ile Hong Kong'un ışıklar altındaki muhteşem manzarasını seyrederek güzel bir gece geçirme imkânı bulabilirsiniz. Tur sonrası otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

Akşam etkinliği: Yemekli Hong Kong Körfezi Tekne gezisi

9. GÜN: HONG KONG

Sabah otelimizden alacağımız kahvaltı sonrasında serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ile birlikte opsiyonel düzenleyeceğimiz Büyük Budha ve Lantau Adası turumuzu gerçekleştireceğiz. Gezi sonrası havalimanına transfer oluyoruz. Bilet, bagaj ve biniş işlemlerinin ardından TK071 sefer sayılı uçuş ile İstanbul’a hareket ediyoruz. Geni günü uçakta kaşılıyoruz.

Ekstra Büyük Budha ve Lantau Adası turu

10. Gün: İSTANBUL

Sabah İstanbul’a varış.

515 $ Yerine 475 $

Tarafsız Bölge / DMZ turu $100,00 Nikko Turu (Öğle yemekli) $205,00 Büyük Budha ve Lantau Adası turu $170,00 Ningxia gezisi $40,00

**** Ekstra turlar minimum 20  kişinin katılması halinde gerçekleştirilecektir*****

Ekstra tur paketi satışı tur esnasında rehber tarafından yapılacaktır.

  


765 $ Yerine 700 $

Han Nehri Tekne Turu - Seul $55,00 Tarafsız Bölge / DMZ turu $100,00 Teknede Yemekli Japon Show $195,00 Nikko Turu (Öğle yemekli) $205,00 Büyük Budha ve Lantau Adası turu $170,00 Ningxia gezisi $40,00

**** Ekstra turlar minimum 20  kişinin katılması halinde gerçekleştirilecektir*****

Ekstra tur paketi satışı tur esnasında rehber tarafından yapılacaktır.

  


Kalkış Yerleri:
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk Havayolları Tarifeli seferi ile İstanbul-Seul / Hong Kong İstanbul ekonomi sınıfı uçak bileti ve havalimanı vergileri,
  • Yerel havayolları ile Seul-Tokyo, Tokyo-Taipei, Taipei-Hong Kong ekonomi sınıfı uçak bileti ve havalimanı vergileri,
  • Seul’de 4* otelde 2 gece kahvaltı dâhil konaklama,
  • Tokyo’da 4* otelde 2 gece kahvaltı dâhil konaklama,
  • Taipei’de 4* otelde 2 gece kahvaltı dâhil konaklama,
  • Hong Kong’da 4* otelde 1 gece kahvaltı dâhil konaklama,
  • Seul, Tokyo, Taipei ve Hong Kong panoramik şehir turları,
  • Programda belirtilen tüm transferler
  • Türkçe Rehberlik Hizmeti 


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı çıkış fonu ( 50-TL )
  • Vize Ücreti,
  • Program dışı turlar,
  • Öğle ve akşam yemekleri
  • Seyahat Sigortası
  • Kişisel harcamalar
  • Ek bagaj ücretleri


Kalkış Yerleri
    Notlar

    SIKÇA SORULAN SORULAR


     

    Sağlık

    Düzenli ilaç kullananların, ilgili ilacın seyahat duraklarında bulunmama ihtimaline karşı, ihtiyaçtan daha fazla ilacı yanlarında getirmeleri önerilmektedir. Bunun yanı sıra ciddi bir sağlık sorununuz varsa (kalp, tansiyon, şeker vs.) doktorunuz tarafından imzalı bir belgeyi yanınızda bulundurmanız yararlı olacaktır. Ayrıca çeşme suyu içmemeniz, ilk defa sizin açacağınız kapalı şişe su içmenizi öneririz.

    Vize Bilgileri

    Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Japonya ve Hong Kong için Umuma mahsus pasaport, Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaportu hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.  // Tayvan için Umuma mahsus, Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Ayrıca umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşlarının, 30 güne kadar ikamet süreli tek girişli vizelerini Taipei’deki Taoyuan Uluslararası Havaalanından giriş yapmaları şartıyla (ayrıca dönüş bileti ibraz etmeleri, vize müracaat formu doldurmaları, iki adet vesikalık fotoğraf ibraz etmeleri gerekmektedir) sınırda harçsız almaları mümkündür.

    Uçuş Süreleri

    İstanbul - Seul: 10 saat 10 dakika, Hong Kong - İstanbul: 12 saat 10 dakika.

    Para Birimi

    Güney Kore para birimi Won’dur. Japonya para birimi Yen’dir. Tayvan para birimi Yeni Taycan Doları’dır. Hong Kong para birimi Hong Kong Doları’dır. Bu gezi için yanınıza USD almanızı ve bunun da küçük birimlerini yanınızda bulundurmanızı öneriyoruz.

    Saat Dilimi

    Türkiye ile Güney Kore ve Japonya arasında +6, Türkiye ile Tayvan ve Hong Kong arasında ise +5 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken G.Kore ve Japonya’da 18.00, Tayvan ve Hong Kong’da ise 17.00’dir.

    Telefon Kullanımı

    Tüm cep telefonu operatörleri eğer telefonunuz uluslararası dolaşıma açıksa kullanılabilmektedir. Ancak ülkenin bazı kesimlerinde şebeke olmayabilir.

    Kıyafet ve Gerekli

    Eşyalar

    Yanınıza kolayca giyip çıkarabileceğiniz tişörtler, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, rahat yürüyüş ayakkabıları, mont ve hırka almanızı öneririz. Sentetik olmayan ve pamuklu kıyafetler tercih etmenizi tavsiye ederiz. Yağmur ihtimaline karşı bir yağmurluk ve şemsiye de getirebilirsiniz. Bunun dışında şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

     

    Yemek Kültürü

    Bölgede Uzakdoğu yemek kültürüne ait bir mutfak hâkim. Sokak satıcılarından bir şey almamanızı öneririz. Bunun yanında gideceğimiz restoranlar ve otellerde alacağımız yemeklerin damak tadınıza uygunluğunu fark edeceksiniz.

     

    Elektrik

    Japonya’da genelde 100 V kullanılıyor. Japonya’da İngiliz tipi üç pimli prizler kullanılmaktadır. Prizlerin uymadığı yerlerde sorun yaşamamak için elektronik mağazalarında satılan üniversal fiş adaptörlerinden alınabilir. Prizlerin örnekleri http://localti.me/tokyo-japan sitesinden görülebilir. Adaptör getirmenizi öneririz. Kore’de Türkiye’de olduğu 220V ikili prizler kullanılmaktadır. Adaptöre gerek yoktur.

     

     

     

    Alışveriş

    Hong Kong, Japonya ve Güney Kore özellikle elektronik konusunda tam bir alışveriş cennetidir. Bunun haricinde geleneksel kıyafetler ve hediyelik eşyalar alınabilir.



    Uçuş Adı:İSTANBUL - SEUL
    Buluşma:2021-05-08T17:30:00
    Kalkış:2021-05-08T20:55:00
    Varış Tarih:2021-05-09T12:55:00
    Varış Havalimanı:ICN
    Kalkış Havalimanı:IST
    Varış Havalimanı:Seoul
    Kalkış Havalimanı:İSTANBUL
    Havayolu:TÜRK HAVA YOLLARI
    Uçuş Kodu:TK 88

    Uçuş Adı:HONG KONG - İSTANBUL
    Buluşma:T:00
    Kalkış:2021-05-16T23:00:00
    Varış Tarih:2021-05-17T05:20:00
    Varış Havalimanı:IST
    Kalkış Havalimanı:HKG
    Varış Havalimanı:İSTANBUL
    Kalkış Havalimanı:Hong Kong
    Havayolu:Türk Havayolları
    Uçuş Kodu:TK 71


    İptal Şartları
    https://karesiturizm.com/tur-567-guney-kore-–-japonya-–-tayvan-–-hong-kong.html

    Altıeylul Mah Keçeci Sok No:22/A Altıeylul / BALIKESİR
    0266 244 17 73


    Bu çıktı 24.04.2024 04:34 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.