KÜBA MEKSİKA TURK HAVAYOLLARI ILE Tur Programı
KÜBA & MEKSİKA TURU THY 30 ARALIK 2021 - 07 OCAK 2022 (YILBAŞI)Küba & Meksika X Large Paket (Opsiyonel)

1.Gün                   İSTANBUL – HAVANA

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde buluşup, check in işlemlerinin yapılmasının ardından Türk Havayolları’na ait TK 183 sefer sayılı uçak ile Havana’ya hareket ediyoruz. 13 saat 50 dakika sürecek yolculuğumuzun ardından yerel saat ile sabah saatlerinde Havana Uluslararası Jose Marti Havalimanı’na varıyoruz. Alanda bizleri bekleyen özel aracımız ile şehir turuna başlıyoruz. Gezimiz esnasında UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Havana Eski Kenti, Malecon Bulvarı, Devrim Meydanı, Colomb Mezarlığı, Miramar ve kenti kuşbakışı olarak izleyebileceğiniz Morro Kalesi’ni göreceğiz. Tur sonrası otelimize transfer ve odalarımıza yerleşme. Konaklama Havana’daki otelimizde.

2. Gün                  HAVANA

Kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ile opsiyonel olarak “öğle yemekli Benzersiz Havana & Puro Fabrikası  Turu “ düzenlenecek. Bu turumuza 1958 yılının sonunda Küba devrimine kadar Amerika’dan ithal edilmiş, daha sonra konulan ambargoya istinaden bir daha ülkeye sokulma şansı olmayan ve günümüzde de aktif olarak kullanılmakta olan Eski Amerika arabaları ile başlıyoruz. Bu renkli araçlar ile Küba sokaklarında yapacağımız kısa bir gezi sonrası Küba’nın Picassos’u olarak da bilinen Jose Fuster’in, yaşadığı dönem boyunca dekore ettiği resimler, seramikler ve çizimler yoluyla dekore edip açık hava sergisine dönüşen mahallesini göreceğiz. Bu gezinin ardından Havana’yı tepeden görebileceğimiz Küba’nın efsanevi kahramanı Che Guevara’nın evini ziyaret edeceğiz. Öğle yemeğimizi yerel restoranda alıyoruz. Yemek sonrası turumuza Havana’nın en keyifli caddelerinden birisi olan Prado caddesine geçiyoruz. Batista rejimi döneminde saray olarak kullanılmış devrim sonrasında da halkın hizmetine müze olarak açılan Devrim Müzesini gezeceğiz. Küba’nın en büyük müzesi olan Devrim Müzesinde, Küba bağımsızlık savaşı ve Küba Devrimi dönemlerinden kalma silahları, tanları ve eşyaları görebileceğiz. Tur sonrası otelimize dönüyoruz. Dileyen misafirlerimiz akşam etkinliği olan; Kübalı sanatçıların canlı ritmleri ve salsa dansları eşliğinde, Akşam yemeğini de alacağınız unutulmaz havana gecesine katılabilirler. Konaklama otelimizde.

3. Gün                  HAVANA – MEXICO CITY

Kahvaltının ardından serbest zaman. Rehberimizin belirleyeceği saatte havalimanına transfer. Yerel havayolları ile Havana – Mexico City uçuşu. Mexico City’e varışın ardından alanda bizi bekleyen özel aracımız ile otele transfer oluyoruz. Konaklama otelimizde.

4. Gün                  MEXICO CITY

Kahvaltının ardından, Mexico City panoramik şehir turumuzu yapmak üzere yola çıkıyoruz. Gezimiz, UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine alınan şehrin tarihi merkezi ile başlayacak: Zocalo olarak bilinen dev Anayasa Meydanı; bir Aztek tapınağının yerine inşa edilen Metropolitana Katedrali; ünlü sanatçı Diego Rivera’nın Meksika tarihini anlatan duvar resimlerinin bulunduğu Palacio Nacional Hükümet Sarayı göreceğimiz yerler arasında yer alıyor. Panoramik şehir turumuz sonrası dünyaca ünlü Ulusal Antropoloji Müzesi’ni gezmek üzere yola çıkıyoruz. Kolomb-öncesi Meksika’sına ait arkeolojik ve antropolojik eserlerin sergilendiği bu müzede Güneş Taşı ve Xochipili Heykeli en çok dikkat çeken eserlerden bazılarıdır. Tur sonrası otelimize transfer. Konaklama otelimizde.

5. Gün                 MEXICO CITY

Kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz opsiyonel olarak düzenlenecek olan Teotihuacan Tapınaklar  turuna katılabilirler. Milattan önce 100 yılında kurulmaya başlandığına inanılan ve Kolomb-öncesi döneme ait en büyük şehirlerden biri olan Teotihuacan turumuz esnasında, Güneş Piramidi, Ay Piramidi ve Ölüler Yolu gibi çok önemli tarihi yapıtları geziyoruz. Kimler tarafından kurulduğu ve niçin aniden terkedildiği halen açıklığa kavuşmamış bu kadim şehrin kuruluş tarihi hakkında da farklı görüşler ileri sürülmektedir. Teotihuacan kentindeki yapıların konumları, Giza’daki piramitler gibi, Orion Takımyıldızının yerdeki yansıması olacak biçimde ve aynı zamanda, Queatzalcoatl Tapınağı’ndan hareketle gezegenlerin yerdeki yansıması olacak biçimde düzenlenmiştir. Bu büyülü mekânlarda gerçekleştirdiğimiz turumuzdan sonra özel aracımız ile Mexico City’ye dönüyoruz. Dileyen misafirlerimiz akşam etkinliği olarak yemekli Mariachi Gecesi’ne  katılabilirler . Konaklama otelimizde.

6. Gün                 MEXICO CITY – CANCUN

Otelde alacağımız erken kahvaltının ardından rehberimizin belirleyeceği saatte havalimanına transfer ve yerel havayolları ile Cancun’a uçuyoruz. Varışımıza istinaden otele transfer ve serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz opsiyonel olarak düzenlenecek olan Chichen Itza  turuna katılabilirler. Kukulkan Piramidi, Caracol, Cenote Kaplan Tapınağı ve Savaşçılar tapınağı görülecek yerler arasındadır. Gezilecek yapılar arasında en ünlüsü olan ve 2007 yılında Dünya’nın Yedi Harikası’ndan biri seçilen Kukulkan Piramidi’nin bu ünü kazanmasındaki en büyük etken hiç şüphesiz mimarinin yapımında kullanılan bilimsel gözlemlerdir. Yüzlerce yıl önce Mayalar tarafından yapılan piramidde yer alan basamakların her biri, bir yıl içerisindeki 365 günün parçalarını temsil etmektedir. Tur sonrası Cancun’a dönüş ve denizin tadını çıkarabilmeniz için serbest zaman.

7. Gün                  CANCUN

Kahvaltının ardından denizin ve güneşin tadını çıkarabilmeniz ve şehrin sokaklarında bir de kendi başınıza gezebilmeniz için serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz opsiyonel olarak düzenlenecek olan Tulum & Playa de Carmen   turuna katılabilirler. Tulum kalıntıları, Cancun’a yaklaşık 1 saatlik mesafede olup, Meksika’da Chicen Itza ve Teotihuacan’dan sonra en çok ziyaret edilen arkeolojik alandır. M.Ö 300 ile M.S 1500 yılları arasında Orta Amerika ve Meksika sınırları içerisinde yaşamış ve tarihin en gizemli medeniyeti olan Mayaların Saray ve Tapınakları ziyaret edeceğiz. Kayalıkların üzerine inşa edilen bu yapılar deniz seviyesinden 12 mt yüksekliktedir. Tulum sonrası Playa de Carmen’e gidiyoruz. Playa de Carmen masmavi bir okyanusun kenarında yer alan, şirin bir tatil kasabasıdır. Playa de Carmen’in eşsiz plajında güneşlenip,  turkuaz rengi sularında denizin tadını çıkarabilirsiniz. Tur sonrası Cancun’a dönüş ve denizin tadını çıkarabilmeniz için serbest zaman.

8. Gün                  CANCUN – İSTANBUL  

Kahvaltının ardından havaalanına transfer. Türk Havayollarına ait TK 181 sefer sayılı uçuşu ile sabah saatlerinde  Istanbul’a uçuş. Yeni güne uçakta gireceğiz...

9. Gün                  İSTANBUL  

Sabah saatlerinde İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.

430 $ Yerine 390 $

Teotihuacan Gezisi       $   95,00

Chıchen Itza Gezisi         $  110,00

Benzersiz Küba & Puro Fabrikası Turu    $  115,00

Tulum & Playa de Carmen  Turu               $ 110,00

****** Ekstra turlar minimum 20 kişinin katılması halinde gerçekleştirilecektir*****

Ekstra tur paketi satışı tur esnasında rehber tarafından yapılacaktır.




Kalkış Yerleri:
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk Havayolları ile İstanbul – Havana // Cancun - İstanbul arası gidiş – dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Yerel Havayolları ile Havana - Mexico City ve Mexico City - Cancun arası tek yön ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Havalimanı vergileri
  • Mexico City’de 4* otelde 3 gece oda kahvaltı konaklama
  • Cancun’da 4* otelde 2 gece oda kahvaltı konaklama
  • Havana’da  4* otelde 2 gece oda kahvaltı konaklama
  • Havana ve Mexico City panoramik şehir turu
  • Havalimanı – Otel – Havalimanı arası transferler,
  • Türkçe Rehberlik Hizmeti 


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı çıkış fonu ( 50TL )
  • Meksika Vize Ücreti (30 $) - Yeşil Pasaport Hariç - Lütfen Bilgi Alınız
  • Küba Vize Ücreti (55 $)
  • Tüm öğle ve akşam yemekleri
  • Ekstra turlar
  • Seyahat Sigortası
  • Kişisel harcamalar


Kalkış Yerleri
    Notlar

    MEKSİKA SIKÇA SORULAN SORULAR

    KÜBA SIKÇA SORULAN SORULAR


    Sağlık

    Meksika’da herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Yenilecek yemeklerde sağlığınızı olumsuz etkileyecek bir sorun olacağınız sanmıyoruz. Musluk suyu içmemenizi öneririz.

    Vize Bilgileri

    Meksika: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi ve Hizmet Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik Pasaport hamilleri ise vizeden muaftır. Turizm, iş, eğitim, gazetecilik veya transit geçiş gibi nedenlerle Meksika'ya seyahat edecek vatandaşlarımız, havayoluyla seyahat etmek kaydıyla 30 gün geçerli tek giriş vizelerini https://www.inm.gob.mx/sae/publico/solicitud.html

    şeklindeki internet adresinden harçsız olarak alabilmektedirler. Yeşil pasaport müracaatları kişinin şahsen Ankara’dan direk müracaat ederek yapılabilmektedir.(yeşil pasaportlular için kişinin şahsen Ankara  konsolosluğunu arayarak randevu alıp işleme gitmesi gerekmektedirler)

    Uçuş Süreleri

    Cancun – İstanbul arası uçuş 12 saat 5 dakikadır.

    Para Birimi

    Meksika’nın para birimi de Meksika Pesosu’dur (MEX) ve tüm yurtdışı seyahatlerinde de olduğu gibi önceden parayı çekmenin gerekliliği ve önemini hatırlatmak gerekmektedir.

    Saat Dilimi

    Meksika ile Türkiye yerel saati arasında ise 8 saat fark vardır (Türkiye saati daha ileri olmak üzere)

    Telefon Kullanımı

    Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanabilirsiniz. Fakat iletişim ücretleri çok yüksek olacaktır.

    Kıyafet ve Gerekli

    Eşyalar

    Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

    Yemek Kültürü

    Meksika’da Tortilla, Guacamole, Nachos gibi yemeklerin tadına varabileceksiniz. Yemeklerde yöreye özgü baharatlar kullanılır ancak tur boyunca aldığımız yemeklerin damak lezzetinize uygun olduğunu hissedeceksiniz.

    Elektrik

    Meksika'da 120 voltluk elektrik akımı var. Fişleri ise iki düz uçtan oluşuyor. Aynı Amerika'dakiler gibi. Türkiye'den götürdüğünüz elektrikli ve elektronik aletleri Meksika'da sorunsuz bir şekilde kullanmak isterseniz bir fiş adaptörü ve voltaj dönüştürücü almanız gerekli.

    Alışveriş

    Geleneksel kıyafetler ve hediyelik eşyalar alınabilir. Ayrıca tekilanın anavatanı olan Meksika’dan bu ürünü de alabilirsiniz.

    Sağlık

    Küba’ya girişlerde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Yenilecek yemeklerde sağlığınızı olumsuz etkileyecek bir sorun olacağınız sanmıyoruz. Musluk suyu içmemenizi öneririz.

    Vize Bilgileri

    Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Küba vizesi pasaporta yapıştırılmaz, ayrı bir belge olarak verilir. Ülkeye giriş ve çıkışlar bu belge üzerine damgalandığından pasaportunuzda görünmez. Bu nedenle Amerika Birleşik Devletleri’ne yapacağınız seyahatlerde sorun yaşamazsınız. Küba’da, giriş yaparken gümrük memuruna uyarmanız halinde pasaportunuza herhangi bir damga veya ibare vurulmaz.

    Uçuş Süreleri

    İstanbul – Havana arası uçuş 13 saat 50 dakika

    Para Birimi

    Küba’nın para birimi Küba Pesosu’dur (CUP). Ancak turistlerin kullanımı için Convertible Peso (CUC) adı verilen bir para birimi daha vardır. Seyahatiniz esnasında bu parayı kullanacaksınız. Yanınıza EURO ve bunun ufak birimlerini almanızı öneririz.

    Saat Dilimi

    Küba ile Türkiye arasında -7 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken Küba’da 05.00

    Telefon Kullanımı

    Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise Turkcell ve Avea hatlar Küba’da kullanılmaktadır. Ancak konuşma ücreti oldukça pahalı (1 dakika = 8 TL).

    Kıyafet ve Gerekli

    Eşyalar

    Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

    Yemek Kültürü

    Küba’da tavuk, deniz mahsulleri ve kara fasulye oldukça yaygındır. Yemeklerde yöreye özgü baharatlar kullanılır ancak tur boyunca aldığımız yemeklerin damak lezzetinize uygun olduğunu hissedeceksiniz.

    Elektrik

    Küba’da elektrik 110 volt olsa da kalınacak otellerde 220 volt elektrik kullanılmaktadır. Prizler A tipi ikili ve B tipi üçlü prizlerdir. Prizlerin örnekleri şu adreslerden görülebilir: http://www.iec.ch/worldplugs/t... ve http://www.iec.ch/worldplugs/typeB.htm. Adaptör getirmeniz gerekecektir.

    Alışveriş

    Küba’dan puro alabilirsiniz. Bunun dışında hediyelik eşyalar dışında alışveriş ürünü bulunmuyor. KÜBA’DAN NE KADAR PURO GETİREBİLİRİM? Küba’dan faturasız olarak iki kutu puro alınabiliyor. Bunun üzerindeki sayılara gümrükte el koyuluyor. Faturalı olarak en fazla 2.000 Euro değerinde puro sayın alabilirsiniz.



    Uçuş Adı:ISTANBUL - HAVANA
    Buluşma:2021-12-29T23:00:00
    Kalkış:2021-12-30T02:35:00
    Varış Tarih:2021-12-30T08:05:00
    Varış Havalimanı:HAV
    Kalkış Havalimanı:IST
    Varış Havalimanı:Havana
    Kalkış Havalimanı:İSTANBUL
    Havayolu:Türk Havayolları
    Uçuş Kodu:TK 181


    İptal Şartları
    https://karesiturizm.com/tur-533-kuba-meksika-turk-havayollari-ile.html

    Altıeylul Mah Keçeci Sok No:22/A Altıeylul / BALIKESİR
    0266 244 17 73


    Bu çıktı 18.04.2024 14:16 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.