AVUSTRALYA-TAZMANYA-BALİ Tur Programı
Avustralya-Tazmanya-Bali

1.Gün                   İSTANBUL – DOHA  - MELBOURNE

İstanbul havaalanı Dış Hatlar Gidiş Terminalinde buluşup, check-in işlemlerinin yapılmasının ardından Katar Hava Yolları QR 240 nolu tarifeli uçuşu ile Doha’ya hareket ediyoruz. Doha’ya varışımızı takiben QR 904 sefer sayılı uçuşla Melbourne’ e hareket ediyoruz.

2. Gün                  DOHA - MELBOURNE

Melbourne’e varışımız sonrası pasaport ve valiz işlemlerimizi tamamlayıp bizi bekleyen özel aracımız ile otelimize transfer oluyoruz. Konaklama otelimizde.

3. Gün                  MELBOURNE

Kahvaltının ardından. Melbourne şehir gezimize başlıyoruz.  Çelik kule, Aziz Kilda caddesi,Şehir’in önemli tarihi yapıları, Kraliçe Viktoria Sanat merkezi’ni görüyoruz.  Şehir gezimiz sonrasında arzu eden misafirlerimiz opsiyonel olarak düzenlenecek olan Philip İsland  (Kişi Başı – 80 $) turumuza devam ediyoruz. Philip Island Tabiat parkında Melbourne’ün en popüler vahşi yaşam alanında Penguenleri sahilde görme fırsatımız oluyor. Heyecan verici ve muhteşem manzaraları gördükten sonra gezimiz ardından otelimize dönüyoruz, konaklama otelimizde.

 

4. Gün                 MELBOURNE  

Kahvaltının ardından tam gün serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin opsiyonel olarak düzenleyeceği  Puffing Billy Treni ve Healesville Doğa Koruma Parkı turuna (Kişi Başı – 150$) katılabilirler. Melbourne’ ün en güzel doğasına sahip Yarra vadisini buharlı trenle keşfedip Sherbrooke ormanını geziyoruz. Healesville yaban hayatını kangurular ve Koala’ ları yakından tanıma fırsatımız oluyor.  Gezilerimiz sonrası otelimize dönüyoruz. Konaklama otelimizde.

5. Gün                 MELBOURNE – TAZMANYA  

Kahvaltının ardında havalimanına transfer  yerel havayolları ile Hobart’a hareket ediyoruz. Hobart’a  varışımızın ardından Hobart şehir turumuza başlıyoruz. Tazmanya’ nın en büyük şehri ve başkentidir. Derwent nehri ve Wellington Dağı yakınlarında yer almaktadır. Şehir turumuzda Şehirdeki tarihi yapılardan Penitentiary Şapel , Derwent nehir kenarında kurulmuş çarşısı, Anglikan kilisesi, UNESCO tarafında Dünya Mirası Listesinde alınan Kadın hükümlülerin çalıştığı tarihi yapıyı gezdikten sonra otelimize gidiyoruz. Konaklama otelimizde.

6. Gün                 TAZMANYA 

Kahvaltının ardından tam gün serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin opsiyonel olarak düzenleyeceği  Port Arthur ve Tasman Ulusal Parkı turuna ( Kişi Başı – 150$) katılabilirler. Tarihte Tazmanya  hükümlülerinin çalıştıkları ve yaşadıkları yerleri, Tarihi Kale’yi , yaşam tarzlarını yakından tanıdıktan sonra Yarımada’nın güzel sahil şeridinde muhteşem manzaraya sahip Tasman  Ulusal parkı keşfediyoruz. Gezi sonrasında otelimize transfer oluyoruz. Konaklama otelimizde.

7. Gün                  TAZMANYA – SIDNEY

Kahvaltının ardında havalimanına transfer yerel  havayolları ile Sidney’e hareket ediyoruz. Sidney  5 milyonluk nüfusu ile Avusturalya’nın en kalabalık şehir’idir.Aborjinler’in yerleşim alanı olan Sidney’e 1700’lerde İngiliz Kolonileri yerleşmiştir. Dünya’nın en iyi liman şehirlerinden biri’dir. 2000 Yaz Olimpiyatları ile kendini Dünya’ya tanıtma fırsatı  bulmuştur.Kültür çeşitliliğine sahip Sidney de halk’ın %40’ı Avusturalya doğumlu değildir. Sidney’ e  varışımız’ın ardından Sidney şehir turumuz. Şehirde ünlü Opera binası, güzel manzaralar, şehir merkezi  ve alışveriş imkanı buluyoruz. Şehir turumuz ’un sonrasında otelimize transfer oluyoruz.

konaklama otelimizde.

8. Gün                  SİDNEY  

Kahvaltının ardından tam gün serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin opsiyonel olarak düzenleyeceği Featherdale Vahşi Yaşam Parkı ve Blue Mountain gezisine (Kişi Başı – 170$) katılabilirler. Masmavi dağ manzaraları eşliğinde yaban hayatı, yemyeşil doğası ile temiz dağ havası ile Featherdale Vahşi Yaşam Parkı’nı geziyoruz. Kanguruları doğal yaşam alanı içinde görme fırsatı buluyoruz. Doğayla başbaşa geçirdiğimiz güzel bir günün sonrasında otelimize transfer oluyoruz. Konaklama otelimizde.

9. Gün                  SİDNEY -  BALİ  (Benoa)

Kahvaltının ardından havalimanına transfer  yerel  havayolları Bali’ye hareket ediyoruz. Denpasar’a varışımızı takiben Panaromik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Jagatnatha Tapınağı, Bajra Sandhi ce Niti Mandala anıtları göreceğimiz yerler arasındadadır. Ardından Benoa’daki otelimize transfer.  Konaklama otelimizde.

 

 

 

10. Gün                               BALİ  (Benoa)

Kahvaltının ardından serbest gün. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Kintamani (Volkan) turuna (Kişi Başı – 60$) katılabilirler. Bu turumuzda ilk olarak Bali’nin yerel dansı olan “Barong Dansını”   izlemek üzere Batubulan köyüne hareket ediyoruz. İyi ile kötünün mücadelesinin anlatıldığı bu güzel performansın ardından sanatçılar köyü Celuk’a hareket ediyoruz. Celuk’ta gümüş ve ahşabın maharetli ellerde nasıl birer sanat eserine dönüştüğünü görme imkanı bulacağız. Ardından Batur Volkanı’nın eşsiz güzelliğini görmek ve krater gölü manzarası eşliğinde öğle yemeğimizi almak üzere Kintamani’ye gidiyoruz. Yemeğin ardından Kutsal Su Tapınağı olarak da bilinen Tirta Empul tapınağını ziyaret ediyoruz. Tapınak gezimiz sonrası Gunung Kawi Kraliyet anıtlarını ziyaret ediyoruz. Gezilerimizin ardından Tegalalang pirinç teraslarını görme imkanı buluyoruz. Turumuzun bitiminde otelimize dönüyoruz. Konaklama otelimizde.

11. Gün                               BALİ (Benoa)

Kahvaltının ardından serbest gün. Tüm gün denizin keyfini çıkarıyoruz. Konaklama otelimizde. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek “Bali Esintileri” (Kişi başı – 70$)  turuna katılabilirler. Otelimizden Klungkung bölgesine doğru hareket ediyoruz. İlk ziyaret noktamız Kerta Gosa antik mahkeme binası. Ziyaretimiz sonrası yolculuğumuza eşsiz manzaralar eşliğinde Bukit Jambul bölgesine doğru devam ediyoruz. Bali Hinduizmi’nin Ana Tanrıçası Besakih tapınağını ziyaret edip, Hinduizm ile ilgili detaylı bilgi ediniyoruz. Yerel bir restoranda alacağımız yemeğin ardından meşhur Luwak kahvesinin ve Endonezya baharatlarının yetiştiği tarlaları ziyaret ediyoruz. Ardından Bali’nin en güzel tapınaklarından olan,  Bangli Krallığı’nın merkez tapınağı Kehen’i ziyaret ediyoruz. Son durağımız geleneksel kapıları ile ünlü Penglipuran Köyü olacak. rdından otelimizie dönüyoruz. Konaklama otelimizde.

12. Gün                               BALİ 

Kahvaltının ardından serbest gün. Öğlen odalarımızı boşaltıyoruz. Dileyen misafirlerimiz extra olarak düzenlenecek Tanah Lot&Taman Ayun Turu’na (Kişi başı – 50$) katılabilirler. İlk durağımız Taman Ayun tapınağı olacak. İsmi güzel bahçe anlamına gelen bu güzel tapınağı ve bahçelerini görme imkanı bulacağız. Ardından Alas Kedaton Maymun Ormanlarından geçerek Tanah Lot tapınağına varacağız.Tapınağı gezdikten sonra hüneşin okyanus üzerinde batışını izleme imkanı bulacağız. Ardından rehberimizin belirttiği saatte buluşup havalimanına hareket ediyoruz.

 

13. Gün                               BALİ – DOHA – ISTANBUL

Check-in işlemlerinin yapılmasının ardından saat Qatar Hava Yolları QR 961 nolu tarifeli uçuşu ile Doha’ya hareket ediyoruz. Sabah saatlerinde Doha’ya varıyoruz. Ardından  QR 239 sefer sayılı uçuşla İstanbul’ a hareket ediyoruz ve İstanbul’ a  varıyoruz. 

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Katar Hava Yolları ile İstanbul – Melbourne / Denpasar– İstanbul arası ekonomi sınıf uçak bileti
  • Havalimanı vergiler
  • Yerel havayolları ile Melbourne – Tazmanya(Hobart) / Tazmanya(Hobart) – Sidney / Sidney – Bali arası ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Melbourne’de  3* otelde 3 gece oda kahvaltı konaklama
  • Tazmanya’da 3* otelde 2 gece oda kahvaltı konaklama
  • Sidney’de 3* otelde 2 gece oda kahvaltı konaklama
  • Bali’de 3* otelde  3 gece oda kahvaltı konaklama
  • Programda belirtilen tüm panoramik ve şehir turlar
  • Havalimanı-otel-havalimanı transferleri
  • Türkçe rehberlik hizmetleri




Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı Çıkış Harç Pulu  
  • Programda belirtilmeye tüm yemekler
  • Şahsi harcamalar, tüm içecekler
  • ekstra turlar ve programda belirtilmeyen yemekler
  • Seyahat Sigortası


Kalkış Yerleri
    Notlar

    SIKÇA SORULAN SORULAR


    Sağlık

    Avustralya ve Endonezya’ya girişlerde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Yenilecek yemeklerde sağlığınızı olumsuz etkileyecek bir sorun olacağınız sanmıyoruz. Musluk suyu içmemenizi öneririz.

    Vize Bilgileri

    Avustralya’ya seyahat edecek Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizeye tabidir.

    Endonezya’ya seyahat edecek Umuma Mahsus,Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, anılan ülkelere yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

    Uçuş Süreleri

    İstanbul – Doha arası uçuş  4 saat 10 dakika, Doha – Melbourne arası uçuş 13 saat 55 dk, Denpasar- İstanbul arası uçuş ise 10 saat , Doha – İstanbul arası uçuş 4 saat 35 dk sürmektedir.

    Para Birimi

    Avustralya para birimi Avustralya Doları (AUD), Endonezya’nın para birimi IDR Endonezya Rupiahı dır. Seyahatiniz esnasında yanınıza Dolar almanızı öneririz.

    Saat Dilimi

    Bali ile Türkiye arasında 5, Avustralya ile Türkiye arasında 7 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken Bali’de  17:00 , Avusralya’da 19:00 dır

    Telefon Kullanımı

    Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır. Bazı bölgelerde iletişim sıkıntılı olabilir

    Kıyafet ve Gerekli

    Eşyalar

    Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

    Yemek Kültürü

    Avustralya yemek kültürü kozmopolit olup, tüm dünya mutfaklarına rastlamak mümkündür. Güney Doğu Asya’da tavuk, deniz mahsulleri oldukça yaygındır. Yemeklerde yöreye özgü baharatlar kullanılır .

    Elektrik

     Elektrik 230 volt olsa da kalınacak otellerde 220 volt elektrik kullanılmaktadır. Prizler A tipi ikili ve B tipi üçlü prizlerdir. Prizlerin örnekleri şu adreslerden görülebilir: http://www.iec.ch/worldplugs/t... ve http://www.iec.ch/worldplugs/typeB.htm. Adaptör getirmeniz gerekecektir.

    Alışveriş

    Hediyelik eşyalar dışında gidilen ülkeye özgü el saatları ürünleri ve doğal yiyecek ve içecek türü şeyler bulamanız mümkündür.



    Uçuş Adı:ISTANBUL - DOHA
    Buluşma:2021-11-08T10:35:00
    Kalkış:2021-11-08T13:35:00
    Varış Tarih:2021-11-08T17:45:00
    Varış Havalimanı:DOH
    Kalkış Havalimanı:IST
    Varış Havalimanı:Doha
    Kalkış Havalimanı:İSTANBUL
    Havayolu:Katar Havayolları
    Uçuş Kodu:QR 240

    Uçuş Adı:DOHA - MELBOURNE
    Buluşma:T:00
    Kalkış:2021-11-08T20:20:00
    Varış Tarih:2021-11-09T18:15:00
    Varış Havalimanı:MEL
    Kalkış Havalimanı:DOH
    Varış Havalimanı:Melbourne
    Kalkış Havalimanı:Doha
    Havayolu:Katar Havayolları
    Uçuş Kodu:QR 904

    Uçuş Adı:DENPASAR- DOHA
    Buluşma:T:00
    Kalkış:2021-11-20T00:30:00
    Varış Tarih:2021-11-20T05:30:00
    Varış Havalimanı:DOH
    Kalkış Havalimanı:DPS
    Varış Havalimanı:Doha
    Kalkış Havalimanı:Denpasar
    Havayolu:Katar Havayolları
    Uçuş Kodu:QR 961

    Uçuş Adı:DOHA - ISTANBUL
    Buluşma:T:00
    Kalkış:2021-11-20T07:50:00
    Varış Tarih:2021-11-20T12:25:00
    Varış Havalimanı:IST
    Kalkış Havalimanı:DOH
    Varış Havalimanı:İSTANBUL
    Kalkış Havalimanı:Doha
    Havayolu:Katar Havayolları
    Uçuş Kodu:QR 239


    İptal Şartları
    https://karesiturizm.com/tur-529-avustralya-tazmanya-bali.html

    Altıeylul Mah Keçeci Sok No:22/A Altıeylul / BALIKESİR
    0266 244 17 73


    Bu çıktı 20.04.2024 13:02 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.