İNGİLTERE & GALLER & İSKOÇYA Tur Programı
İNGİLTERE & GALLER & İSKOÇYA TURU 20 - 27 HAZİRAN 2021325 Euro Değerindeki Tüm Ekstra Turlar Dahil

1. Gün: İstanbul – Londra

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali acente kontuarı önünde buluşma. Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferi ile Londra’ya hareket. Londra’ya varışımızı takiben Londra panoramik şehir turu yapılacak. Panoramik şehir turumuzda; The Tower, Tower Bridge, Buckingham Palace, Parlemento Meydanı, London Eye ve Trafalgar Meydanı, görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası serbest zaman. Geceleme otelimizde.

2. Gün: Londra

Otelde alınacak sabah kahvaltısının ardından yarım günlük Oxford turu gerçekleştirilecek. Bu turumuzda dünyanın en prestijli üniversitelerini barındıran, kendinizi Harry Potter film setinde hissedeceğiniz Oxford`a gidiyoruz. Harry Porter filmine ilham veren üniversiteler, bahçeler, tarihi eserler, Bodleian Kütüphanesi, Radcliffe Camera, Bridge of Sights, Carfax Tower gezilecek yerler arasındadır. Tur bitimi serbest zaman verilecek ardından otelimize transferimiz gerçekleşecek. Geceleme otelimizde.

3. Gün: Londra - Cardiff

Otelde alınacak sabah kahvaltısının ardından  Galler’in başkenti Cardiff’e gitmek üzere otelimizden çıkış işlemlerimizi yapıp yola çıkıyoruz. Cardiff’e giderken yol üzerinde öncelikle  nasıl yapıldığı halen tam olarak bilinmeyen ve dünya üzerinde ender olan tarihi eserlerden Stonehenge’i keşfedeceğiz. Ardından dünyanın en iyi korunmuş eserlerinden olan Roma Hamamlarının olduğu Bath şehrinde kısa bir mola verecip bu eseri ziyaret edeceğiz. Ardından Cardiff’e yolculuğumuz devam edecek ve varışta şehir turunu gerçekleştireceğiz. Cardiff Kalesi, Cardiff Bay ve Wales Millenium Centre görüecek yerler arasındadır. Tur bitimi otelimize geçeceğiz. Geceleme otelimizde.

4. Gün: Cardiff – Liverpool – Manchester

Otelde alınacak sabah kahvaltısının ardından çıkış işlemlerimizi yapıp Manchester’e varmak üzere hareket edeceğiz. Yol üzerinde Beatles’ın doğduğu şehir olan Liverpool gezimiz olacak. Royal Albert Dock, Cavern Club ve Quarter ile Liverpool Katedrali görülecek yerler arasındadır. Liverpool gezimiz sonrasında yolumuza devam ediyoruz ve Manchester’a varıyoruz. Varışımıza istinaden panoramik şehir turumuzu gerçekleştireceğiz. Machester Cathedral, Old Trafford ve Northern Quarter gezilecek yerler arasıdandır. Tur bitimi otelimize transfer olacağız. Geceleme otelimizde.

5. Gün: Manchester – York

Otelde alınacak sabah kahvaltısının ardından York’a varmak üzere yola çıkıyoruz. Yaklaşık 2 saatlik yolculuğumuzun ardından York kentine varıyoruz. Varışımıza istinaden panoramik şehir turumuzu gerçekleştireceğiz. York Minster, Ünlü Shambles Caddesi ve York gezilecek yerler arasındadır. Tur bitimi serbest zaman verilecek ve sonrasında  otelimize transfer olacağız. Geceleme otelimizde.

6. Gün: York – Glasgow

Otelde alınacak sabah kahvaltısının ardından Glasgow’a gitmek üzere otelden çıkış işlemlerimizi gerçekleştirip yola çıkıyoruz. Yol üzerinde İskoçya’nın İngiltere’ye en yakın köyü olan Gretna Green’de kısa bir mola veriyoruz. Glasgow’a varışımızın ardından yapılacak olan panoramik şehir turunda Glasgow Cathedral, People Palace, George Square ve Buchanan Galleries görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi otelimize transfer. Geceleme otelimizde.  

7. Gün: Glasgow – Edinburgh

Otelde alınacak sabah kahvaltısının ardından İskoçya’nın başkenti Edinburgh’a varmak üzere otelden hareket edeceğiz. Varışımıza istinaden Edinburgh panoramik şehir turumuz başlıyor. Tur esnasında şehrin en eski yapısı olmakla beraber en popüler turist merkezi olan Edinburgh Kalesi'nden başlayarak Royal Mile Yolu üstünden Kraliyet Sarayı, Parlamento Binasını, Milli Galeri’yi, 10 yıl sahibini mezarında yalnız bırakmayan köpek Boby’nin heykelini ve Harry Potter'ın efsanesinin doğduğu kafeyi panoramik ziyaret edeceğiz. Tur bitimi otelimize transfer. Geceleme otelimizde.  

8. Gün: Edinburgh – İstanbul

Otelde alınacak sabah kahvaltısının ardından havalimanına transferimiz gerçekleşecek. Türk Havayollarının tarifeli seferi ile İstanbul’a uçacağız. Bir sonraki keşfinizde görüşmek üzere…  

****** Triple oda satışlarında müsatlik alınması ricadır*****

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk Havayolları tarifeli seferi ile ekonomi sınıfı  İstanbul –Londra gidiş / Edinburg – İstanbul dönüş uçak bileti,
  • Alan vergileri,
  • Belirtilen otellerde Londra’da 2 gece, Cardiff’de 1 gece, Manchester’da 1 gece, York’da 1 gece, Glasgow’da 1 gece ve Edinburgh’da 1 gece olmak üzere toplamda 7 gece konaklama
  • Sabah kahvaltıları
  • Havalimanı – Otel – Havalimanı Arası Transferler,
  • Londra, Cardiff, Liverpool, Machester, Glassgow ve Edinburg panoramik şehir turları
  • Oxford, Roma Hamamları, Stonehenge gezileri.
  • Türkçe Rehberlik Hizmeti,
  • ***** 325 Euro Değerindeki Tüm Ekstra Turlar Dahil


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı çıkış fonu (50 TL )
  • Vize ücreti
  • Program dışı turlar
  • Öğle ve akşam yemekleri
  • Seyahat Sigortası ,
  • Kişisel Harcamalar


Kalkış Yerleri
    Notlar

    SIKÇA SORULAN SORULAR


    Sağlık

    İngiltere ve İskoçya’ya girişlerde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bölgenin iyi restoranlarında ve otellerde alınacak yemeklerde, sağlığınızı tehdit edecek bir sorun ile karşılaşılacağını düşünmüyoruz. Buna karşın grupla birlikte olmadığınız anlarda yeme içme konusunda dikkatli olmanızı, kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve konusunda muz, ananas gibi kabuğu soyulabilen meyveler yemenizi öneriyoruz

    Vize Bilgileri

    Umuma Mahsus Pasaport, Hizmet Pasaportu ve Hususi Pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere’ye giriş yapmak için İngiltere vizesi başvurusunda bulunmak zorundadır. Diplomatik Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmayan seyahatlerinde İngiltere vize işlemlerinden muaftır.

    Uçuş Süreleri

    İstanbul – Londra arası direkt uçuş olup, uçuş süresi 4  saattir. Edinburg – İstanbul arası direkt uçuş olup, uçuş süresi 4 saat 15 dakikadır

    Para Birimi

    İngiltere ve İskoçya’nın para birimi Sterlin’dir. (GBP). 1 GBP’nin TL  karşılığı yaklaşık olarak 9,58 TL’dir. Büyük şehirlerde, oteller ve restoranlar gibi yerlerde Visa ve Master Card çoğunlukla geçerlidir. Küçük yerlerde kredi kartı kullanımı sorun olabilir.

    Saat Dilimi

    Türkiye ile İngiltere arasında 2 saat fark bulunmaktadır.

    Telefon Kullanımı

    Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.

    Kıyafet ve Gerekli

    Eşyalar

    Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, yağmurluk, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

    Yemek Kültürü

    İngiltere mutfağı, Avrupa mutfağına çok yakındır.  Pazar rostosu, fish&chips,İngiliz kahvaltısı, mantar sote,ızgara domates,fırınlanmış fasulye en meşhur yemekleridir.

    Elektrik

    İngiltere ve İskoçya’nın  elektrik akımı 230V tur. ve prizleri G tipidir. Örnek için; http://www.iec.ch/worldplugs/typeG.htm

    Alışveriş

    Bölgeye özgü hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz. Alışveriş merkezlerinde birçok ünlü markanın mağazaları da bulunmaktadır.



    Uçuş Adı:ISTANBUL - LONDRA
    Buluşma:2021-06-20T04:30:00
    Kalkış:2021-06-20T07:45:00
    Varış Tarih:2021-06-20T09:50:00
    Varış Havalimanı:LHR
    Kalkış Havalimanı:IST
    Varış Havalimanı:London
    Kalkış Havalimanı:İSTANBUL
    Havayolu:Türk Havayolları
    Uçuş Kodu:TK 1979

    Uçuş Adı:EDINBURGH - ISTANBUL
    Buluşma:T:00
    Kalkış:2021-06-27T10:50:00
    Varış Tarih:2021-06-27T17:15:00
    Varış Havalimanı:IST
    Kalkış Havalimanı:EDI
    Varış Havalimanı:İSTANBUL
    Kalkış Havalimanı:Edinburgh
    Havayolu:Türk Havayolları
    Uçuş Kodu:TK 1344


    İptal Şartları
    https://karesiturizm.com/tur-486-ingiltere-galler-iskocya.html

    Altıeylul Mah Keçeci Sok No:22/A Altıeylul / BALIKESİR
    0266 244 17 73


    Bu çıktı 29.03.2024 11:10 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.