Midilli Turu 3 Gün 2 Gece Tur Programı
Kalkış Yerleri: Ayvalık
PROGRAM
1 Gün: Midilli –Yeni Cami – Agiassos Köyü- Midilli Çarşı – Molyvos

Sabah saat 08:30 da Ayvalık Limanında buluşma. Pasaport kontrollerinden sonra, sabah 09:00’da Ayvalık’tan hareket eden gemimize biniyoruz. 1.5 saatlik Ayvalık deniz fenerleri arasında keyifli yolculuktan sonra 10:30 Midilli Adası‘na varıyoruz. Pasaport kontrollerimizden sonra bizi dışarda bekleyen aracımıza bavullarımızı otobüse yerleştirip, rehber eşliğinde midilli şehir içi turuna başlıyoruz. Merkezdeki gezimize Osmanlı döneminde inşa edilen Yeni Camii ,Hamamı, Hagia Athanasious Metropolitlik Kilisesi ve renkli Ermou çarşısını rehber eşliğinde gezip, adanın en büyük ve muhteşem kilisesi AgiosTherapulosu ziyaret ediyoruz. Midilli’nin görkemli bir yapıtı olan bu kilise, şehrin en büyük kilisesidir. Çarşının sokaklarında dolaşırken, Midilli Adası’nın kalbinin burada attığını fark edeceksiniz. Midilli Kalesi’nin Kuzey tarafında bulunan Restorant ‘larında alacağımız öğlen yemeğinden sonra, Ada’nın güneyinde bulunan sonsuz zeytin ağaçlarının yer aldığı Barbaros‘un memleketi Gera Körfezi‘nden geçip, Agiasos‘a geliyoruz. Adanın en geleneksel köylerinden biri olan Agiasos Dağ Köyü‘nün kendine özgün tahta oyma mobilya, seramik ve dantel işlerinin sergilendiği şirin çarşısını geçerek ünlü adak yeri olan Meryem Ana Kilisesi’ni ziyaret ediyoruz. Çarşı meydanında bir kahve molası için serbest zaman veriyoruz. Daha sonra Petra’da kalacağımız otele ‘e doğru hareket ediyoruz. Otel yerleşimden sonra belirtilen saatte resepsiyonda buluşarak Akşam yemeği için Molyvos merkezdeki Restaurant ‘ta birbirinden güzel tat ve lezzetli yemeklerimizi yiyerek eğleniyoruz. Daha sonra Otelimize geçiyoruz dileyenler eğlenceye civardaki Bar ve Diskolarda devam edebilirler.



2 Gün: Molyvos- Sigri – Fosil Orman – Taşlanmış Ağaçlar- Eressos

Sabah Kahvaltısından sonra Sigri ye doğru yola çıkıyoruz Sigri’deki Lesvos Fosil Parkı Doğal Tarih Müzesini ziyaret ederek o döneme ait kalıntıları görüyoruz. Park 286 dönümlük koskoca bir dağ yamacını kaplar. Mekanik araçlarla şekillendirilmemiş olan patikalarda yürüyerek, küçük gruplar halinde bulunan İlk Çam ağaçlarını, 22 metrelik en büyük yatan gövdeyi, atalardan kalma Sekoya tipinde olan ayakta kalan gövdeleri, ayrıca 7,02 metre boyu ve 8,58 metre çapı olan Avrupa’daki en büyük gövdeyi görebilirsiniz. Fosil ormanı kuzey Ege alanındaki yanardağ faaliyetinden dolayı 20 milyon yıl önce oluşmuştur, Fosilleşmiş gövdelerin bir kısmı, özellikle Nisiopi adacığı yakınında, Sigri’nin karşısında, deniz altında bulunmaktadır. Daha sonra grup halinde yapay deprem üretme denemesi yapıp verilen brifing i izlendikten sonra Eressos a hareket ediyoruz. M.Ö 7. Yy İlk kadın şairlerinden Sapfonun doğduğu ve yaşadığı kızlar okulunun kurduğu Eressos sahilinde öğlen yemeği ve serbest zaman veriyoruz. Otelimize dönüş yapıyor ve Yunan gecesi için belirtilen saate Lobide buluşarak, Tavernamıza doğru rehber eşliğinde Molyvos ’un taş döşeme sokaklarında yürüyoruz ve gecenin geç saatlerine kadar eğleniyoruz..



3 Gün: Petra- Molyvos- Skalla Skamnia- Mandamados- Midilli

Kahvaltısından sonra Otelimizden ayrılıyoruz ve Petra’ya hareket ediyoruz. Burada bulunan 114 basamaklı tek kaya parçası üzerine inşa edilmiş Panagıa Glykofılousa ( Tatlı bakan Meryem Ana ) kilisesini ziyaret ediyoruz. Dileyen misafirlerimiz çarşı meydanında bulunan kafeteryalarda Dondurma veya Kahve molası verebilir. Petra’dan hemen sonra Molyvos Kalesi’ne hareket ediyoruz. Mimarisi, tarihi ve romantizmi ile dünyada ün salmış Osmanlı Cami,çeşmeleri görüp, Molyvos kalesinin olduğu yerde zirveye çıkıyoruz. Daha sonra arnavut kaldırımlı sokakların ve cumbalı evlerin arasından sahile doğru yürüyerek, çarşı içerisinden alışveriş yaparak iniyoruz. Küçük bir balıkçı kasabası ve zamanında kaçakçıların uğrak yeri olan Skala Skaminia doğru hareket ediyoruz. Burada alacağımız öğlen yemeğinden sonra manastırı, seramikleri ve yoğurdu ile ünlü Mandamados’a hareket ediyoruz. Buradaki köyde sadece ortodoks alemi için değil, tüm inananlar için mucizeler yaratmış Taksiarhis Manastırını ( Başmelek Kilisesi) ziyaret ediyor, Dua, dilek ve adaklarımızı sunuyoruz. Manastır avlusundaki kafeteryada, ballı yoğurt ve lokma molası verdikten sonra Mandamados’tan ayrılarak Midilli merkez’ de bulunan Limana doğru hareket ediyoruz. Pasaport kontrollerinden sonra Freeshop’ta alışverişlerimizi yapıp gemimize geçiyoruz. Saat 18:00 de hareket ediyor ve Ayvalık’a vardık tan sonra Midilli’deki gezimiz burada bitiriyoruz. Bir sonraki gezide görüşmek dileğiyle..



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Gidiş & Dönüş Feribot Bileti
  • 2 Gece Otel’ de Konaklama + Sabah Kahvaltısı (Açık Büfe)
  • 1 Gece Yunan Sirtaki Gecesi ve Akşam Yemeği ( İçecekler Extra)
  • Programda Yer Alan Turlar
  • Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti
 


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Pasaport Ve Vize Ücreti
  • Öğle Yemekleri
  • Tüm Yemeklerdeki İçecekler
  • Sigri Müze Giriş Ücretleri
  • Seyahat Sağlık Sigortası Zorunlu Değil (15 euro)
  • Yurt Dışı Çıkış Harcı
  • 1 Euro liman vergisi ve 1,5 Euro gecelik kişi başı otel vergisi

 



Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Tur  Esnasında ve Araçta unutulan , Kaybolan eşyalarınızdan Acentemiz sorumlu değildir..
    • Pasaportlarında   K.K.T.C ( Kıbrıs ) Mühürlü  ise Yunanistan’a giriş yapamazlar..
    • Yeşil Pasaport sahipleri vize den muaftır.
    • Kapı vizesi 60 € dur.
    • (gerekli evraklar: pasaport fotokopisi- nüfus cüzdanı fotokopisi – 2 adet biometrik fotograf)

    İptal Şartları
    https://karesiturizm.com/tur-71-midilli-turu-3-gun-2-gece.html

    Altıeylul Mah Keçeci Sok No:22/A Altıeylul / BALIKESİR
    0266 244 17 73


    Bu çıktı 28.03.2024 22:42 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.