Kestane Festivali Midilli Turu Tur Programı
Kalkış Yerleri: Ayvalık
PROGRAM
1 Gün: Midilli – Perama - Paleokipos Köyü

Saat 08:00 itibariyle Ayvalık'ta buluşup, gümrük işlemlerinin ardından 09:00 ‘da TURYOL gemileri ile Midilli ’ ye hareket ediyoruz. Ayvalık takım adaları, koyları ve deniz fenerlerinin eşliğinde Midilli Adası’na doğru ilerliyoruz. Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren bu keyifli deniz yolculuğundan sonra Midilli Limanına varıyoruz.

Gümrük işlemlerinin ardından rehberimiz eşliğinde Midilli şehir merkezinde bulunan, Hagios Therapondas Kilisesi, Ermou Caddesi, Hagia Athanasious Metropolitlik Kilisesi, Yeni Cami, Türk Hamamı ve Tarihi Roma Agorası gibi tarihi eserleri ziyaret ediyoruz. Burada verilen serbest zamanda; adaya özgü çeşitli peynir, sakız, Uzo gibi ürünlerin tadına bakabilir, dilerseniz alışveriş yapabilirsiniz.

Midilli şehir merkezi gezimizin ardından, Gera Körfezi manzarasını izleyerek Midilli`nin en şirin sahil kasabası Perama da keyifli bir öğle yemeği molası veriyoruz. Yemeğin ardından zeytinyağı ile ünlü Pappados Köyü ve Barbaros Hayrettin Paşa`nın doğduğu köy olan Paleokipos Köyü`nü yakından görüyoruz. Paleokipos Köyü’nün ardından, adanın geleneksel köylerinden Ayasos Dağ Köyü için harekete geçiyoruz.

Tahta oyma mobilyalarını seramik ve dantel işlerini sergileyen şirin çarşısını gezip ünlü adak yeri olan Meryem Ana Kilisesini ziyaret ediyoruz. Çarsı meydanında vereceğimiz kahve molasının ardından Otelimize doğru harekete geçiyoruz. Akşam yemeğinde geleneksel ada yemeklerinin tadına bakıp Bouzouki eşliğinde Yunan müziğine doyarak unutamayacağımız bir Yunan gecesi geçiriyoruz.



2 Gün: Mandamados- Molyvos – Petra - Midilli

 

Sabah kahvaltının ardından otelimizden ayrılıyor ve Termi şehri üzerinden kuzeye hareket ediyoruz. Osmanlı dönemi ve sonrasının en lüks oteli Sarlıca Palas’ta fotoğraf molasının ardından, dünyanın tek insan kanından yapılma ikonasının olduğuna inanılan Taksiarhis Kilisesinin bulunduğu, seramikleri ve ballı yoğurdu ile ünlü Mantamados ‘a varıyoruz. Kilise ziyaretimizi yapıp Kilise avlusunda ballı yoğurt ve lokma molamızı verdikten sonra ünlü yazar Stratis Myrivilis ‘in köyü Skamniya ‘ dan geçerek adanın kuzey ucu olan Molivos ‘ a ulaşıyoruz.

Unesco ödüllü bu şirin yerleşim yerinin Arnavut kaldırımlı özgün sokaklarında rehberimiz eşliğinde yürüyüşün ardından serbest zaman veriyoruz. Arzuya göre, özgün elişleri sergileyen küçük dükkanlarından alışveriş yapabilir, teraslı özel cafe restoranlarında Uzo eşliğinde Yunan mutfağının lezzetlerini tadabilirsiniz.

Molivos gezimizi de tamamladıktan sonra dönüş yolun da Petra ve tam tepesindeki manastır bizi karşılıyor. Halen bu manastırın içinde ayinler yapılmakta, çanlar çalınmaktadır. Adanın orta bölgesi Kalloni, ilk Osmanlı yerleşim yeri Arisvi ve Kuş cenneti Tuzla bölgesini de geçerek akşam saatlerinde Midilli Limanına varıyoruz. Bu güzel günün ardından gümrük işlemlerini de bitirdikten sonra 18:00’ da TURYOL gemileri ile Ayvalık’a doğru harekete geçiyoruz.

Gezi otelleri; Cristina’s Garden, Lasia Hotel, Silver Bay, Mytilana Village, Aegeansun



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Gidiş & Dönüş Feribot Bileti
  • 1 Gece Otel’ de Konaklama +Sabah Kahvaltısı (Açık Büfe)
  • Yunan Sirtaki Gecesi ve Akşam Yemeği ( İçecekler Extra)
  • Programda Yer Alan Turlar
  • Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti
 


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Pasaport Ve Vize Ücreti
  • Öğle Yemekleri
  • Tüm Yemeklerdeki İçecekler
  • Seyahat Sağlık Sigortası Zorunlu Değil (20 euro)
  • Yurt Dışı Çıkış Harcı


Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://karesiturizm.com/tur-70-kestane-festivali-midilli-turu.html

    Altıeylul Mah Keçeci Sok No:22/A Altıeylul / BALIKESİR
    0266 244 17 73


    Bu çıktı 28.03.2024 14:49 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.