Göller Bölgesinde Lavanta Zamanı Tur Programı
Kalkış Yerleri: Balıkesir ve Bandırma
PROGRAM

GÖLLER BÖLGESİNDE LAVANTA ZAMANI 

LAVANTA BAHÇELERİ – KUYUCAK KÖYÜ – ISPARTA  EĞİRDİR GÖLÜ – BURDUR - SAGALASSOS ANTİK KENTİ – BURDUR GÖLÜ   ARKEOLOJİ MÜZESİ – SALDA GÖLÜ

16 - 17 TEMMUZ 2019 HAREKETLİ

2 GÜN 1 GECE OTEL KONAKLAMALI 

1.GÜN : Saat 00:30 hareket. Yol güzergâhında gerekli molalar sonrası sabah saatlerinde İlk ziyaret nokramız lavanta bahçeleri ile Fransa’nın Provans bölgesine rakip olan Kuyucak köyüdür. Köy içerisinde yapacağımız güzel bir yürüyüşle lavanta bahçelerinde geçireceğimiz zamanda bol bol fotoğraf çekerek gerçekleştiriyoruz. Köy içerisinde vereceğimiz serbest zamanda çiftçi köylülerin üretmiş olduğu lavanta ürünlerini tanıma şansını yakalıyoruz. Lavanta bahçeleri gezimizin ardında Isparta merkeze doğru yola çıkıyoruz. Isparta da bulunan ve Mimar Sinan tarafından yapılan Firdevs bey camii nin ziyaretiyle günümüze farklı bir atmosfer katıyoruz. Isparta şehir merkezinde gül ve ürünlerini tanıma fırsatı bulup serbest zaman ve öğle yemeği için mola veriyoruz. Öğle yemeğimizin ardından Eğirdir ilçesine gidiyoruz. Hızır bey camii ve Dündar bey medresesi ile dünyada tek örneği burada bulunan minare yapısını görüyoruz. Çarşıda vereceğimiz kısa mola sonrasında MUSTAFA KEMAL ATATÜRK e hediye edilen CAN adası ve Yeşil adayı görmek için aracımıza geçiyoruz. Kalıntıları ile bizleri karşılayacak olan Eğirdir kalesini panoramik olarak izleyerek kara ile bağlantısı bulunan adalara ulaşıp Eğirdir gölünü seyre dalıyoruz, ardından konaklama alacağımız otelimize doğru yola çıkıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

KONAKLAMA: 4*SAGALASSOS LODGE & SPA / BURDUR – Ağlasun

2.GÜN: Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından Sagalassos antik kentine doğru yola çıkıyoruz. 1706 da Fransız gezgin Paul Lucas tarafından keşfedilen bu antik kentte ki kazı çalışmaları 1990 yılından beri Belçika Leuven üniversitesi ekibi tarafından yürütülmektedir. Batı Toroslara kurulmuş Sagalassos Antik Kenti ni gezmeye başlıyoruz. Sagalassos Antik Kenti içerisinde bulundurduğu Antoninler Çeşmesi, Agorolar, Hamam Kalıntıları, kişiye özel Kütüphanesi, Odeonu ve Dünya’nın en yüksekteki Antik Tiyatrosu olan, 9000 kişilik tiyatrosu ile bizi ağırlayacaktır. Sagalassos Antik Kentinde yapacağımız yürüyüş bizlere inanılmaz anılar katacaktır. Antik kent gezimiz sonrasında Burdur a doğru yola çıkıyoruz. Sagalassos ve Kibyra kazılarında bulunan heykel ve diğer kalıntıların sergilendiği, bir müzecilik harikası olan Burdur Arkeoloji müzesini ziyaret ediyoruz. Sonrasında öğle yemeği ve alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Öğle yemeğimizin ardından Salda Gölüne doğru yola çıkıyoruz yol güzergâhımızda Göller bölgesinde yer alan, ülkemizin 7. Büyük gölü olan Burdur Gölünün tabiat ve güzelliklerine şahit oluyoruz. Burdur’un Yeşilova ilçesine doğru devam ediyor. Yeşilova’ya 5 km uzaklıkta bulunan ülkemizin en derin ve en temiz gölü “Türkiye’nin Maldivleri” olarak bilinen Salda Gölü’ne ulaşıyor ve burada vereceğimiz serbest zamanda bol bol fotoğraf çekmek için mola veriyoruz. Salda gölünün güzelliklerini yaşadıktan sonra dönüş yolculuğumuz başlıyor.

DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Mercedes veya Safir Otobüsler İle Ulaşım
  • Otelde 1 Gece Konaklama
  • Otelde sabah kahvaltısı ve akşam yemeği
  • Çevre Gezileri
  • Profesyonel rehberlik hizmeti
  • 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası    


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Tüm Öğle Yemekleri                                                                          
  • Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler
  • Tüm Özel Harcamalar, Müze ve ören yeri girişleri
  • Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar


Kalkış Yerleri
  • Susurluk (00:00)
  • Balıkesir (00:30)
  • Bandırma (23:00)
Notlar

İptal Şartları
https://karesiturizm.com/tur-69-goller-bolgesinde-lavanta-zamani.html

Altıeylul Mah Keçeci Sok No:22/A Altıeylul / BALIKESİR
0266 244 17 73


Bu çıktı 25.04.2024 19:04 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.