4 Gece Uçaklı Gap Turu Tur Programı
Kalkış Yerleri: İzmir Adnan Menderes Havalimanı
PROGRAM

UÇAKLI GAP TURU

ADANA – GAZİANTEP – URFA – MARDİN –DİYARBAKIR ADIYAMAN- ANTAKYA

Sabancı Camii-Bakırcılar Çarşısı-Balıklıgöl-Ulu Camii-Kasımiye Medresesi-Deyrul Zafaran Manastırı-Midyat Konuk Evi-Batman-Nemrut Dağı-Karakuş Tümülüsü-Cendere Köprüsü-Nissibi Köprüsü-St.Pierre Kilisesi-Tarihi Hatay Evleri

MARDİN KONAKLAMA FARKI İLE

NEMRUT FARKI İLE

GÖBEKLİTEPE FARKI İLE

GAZİANTEP ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ FARKI İLE

KONİK KUBBELİ EVLER HARRAN FARKI İLE

DİYARBAKIR FARKI İLE

HALFETİ TEKNE TURU FARKI İLE

4* & 5* OTELLERDE KONAKLAMA FARKI

1.Tur:04-08 Nisan 2.Tur:08-12 Nisan 3.Tur:15-19 Nisan 4.Tur:20-24 Nisan 5.Tur:06-10 Mayıs 6.Tur:23-27 Mayıs 7.Tur:03-07 Haziran 8.Tur:10-14 Haziran 9.Tur:23-27 Eylül 10.Tur:30 Eylül-04 Ekim 11.Tur:07-11 Ekim 12.Tur:14-18 Ekim 13.Tur:21-25 Ekim 14.Tur:28 Ekim-01 Kasım

4 Gece 5 Gün

1. Gün: Sabah belirtilen saatte İzmir Adnan Menderes Havalimanında siz değerli misafirlerimizle buluşuyoruz. Pegasus Havayollarının uçuşu ile Adana Şakir Paşa Havalimanı’na hareket ediyoruz ve Adanaya ulaşıyoruz. Adana’daki ilk noktamız, dünyanın hala kullanımda olan en eski taş köprüsü olan Taş Köprü olacak. Burayı ziyaret edip fotoğrafladıktan sonra, gezimize muhteşem mimarisiyle Adana’nın sembolü olan Sabancı Merkez Camii ile devam ediyoruz. Camide vereceğimiz fotoğraf molası ardından Ceyhan-Osmaniye-Nurdağı üzerinden Gaziantep’e ulaşıyoruz. Gaziantep’teki ilk gezi noktamız dünyanın en büyük mozaik müzelerinden biri olan ve Zeugma antik kentinden çıkarılan mozaiklerle beraber birbirinden değerli arkeolojik eserlerin sergide olduğu Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi’ne ziyaret ediyor ve sonrasında öğle yemeği molamızı alacağımız restaurantımıza devam ediyoruz.  İpek Yolu üzerinde bulunan Gaziantep, farklı kültürlerden gelen tüccarların buluşma noktası olduğundan, bu zenginliğini mutfak kültürüne yansıtmış ve şehrin zengin mutfak kültürü UNESCO tarafından tescillenmiştir. Gaziantep’teki öğle yemeğimizde yöresel lezzetlerin tadına bakıyor ve yemeğimizi katmer, baklava,  gibi lezzetlerle taçlandırıyoruz. Ardından, çok iyi korunmuş Osmanlı dönemi yapılarıyla bir açık hava müzesi niteliğindeki Eski Antep’i keşfetmeye başlıyoruz. Bu kapsamda, 14 Şehitler Anıtı, Orhun Kitabeleri’nin Replikası ve Naib Hamamı’nı gördükten sonra üzerinde yükseldiği tepeyi bir inci gibi süsleyen Gaziantep (Ayıntap) Kalesi’ni dışarıdan fotoğraflıyor ve Hamam Müzesi’ne devam ediyoruz. Burada Gaziantep’in köklü hamam kültürünü orijinal bir Osmanlı hamamındaki sergilerle keşfediyor, akabinde, yüzlerce yıllık yapıların arasından geçerek Eski Şehrin kalbine doğru keyifli bir yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Antep’in sedef kakma, tel kırma, bakırcılık, yemenicilik gibi meşhur el sanatlarının sergilendiği çarşı bölgesinde; Zincirli Bedesten ve Bakırcılar Çarşısı’nı; baharat, kışlık kuruluklar, fıstık, salça gibi yöreye özgü mutfak ürünlerinin satışa sunulduğu Tarihi Almacı Pazarı’nı görüyoruz. Burada alacağımız serbest zamanda yöresel ürün alışverişi yapabilir; sonrasında tarihi Tahmis Kahvehanesi’nin otantik atmosferinde, bölgeye özgü meşhur menengiç kahvesini deneyebilirsiniz. Serbest zamanımızın ardından otelimize geçiyor. Konaklama otelimizde.

Sabah Kahvaltısı: Adana Gaziantep yolu üzerinde Mıstık Usta Restaurant da serbest olarak alınacaktır. (Ekstra)

Öğle Yemeği: Küşleme Kebaphan Restaurant da serbest olarak alınacaktır. (Ekstra)

Akşam Yemeği: Otel de set menü olarak alınacak olup tur ücretine dahildir.

Güzergah: Adana Havaalanı-Gaziantep 227 Km

Konaklama Hoteli: 4* The Green Park Gaziantep

2. Gün: Sabah kahvaltımızı otelimizde açık büfe olarak aldıktan sonra Gaziantep’ten ayrılarak, Nizip üzerinden geçerek Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine hareket ediyoruz. Dünyada sadece burada yetişen ‘’kara gülü’’ ile bilinen, fıstık ağaçlarıyla çevrili, Fırat’ın kıyısındaki Eski Halfeti’de bizleri bekleyen teknelerimize binerek Fırat Nehri’nin kadim suları üzerinde gerçekleştireceğimiz tekne turumuz esnasında; Birecik Barajının suları altında kalan Savaşan Köyü’nü ve tarihi Rum Kale’yi görüyoruz. Ardından rotamızı Peygamberler Şehri Şanlıurfa’ya çeviriyor ve Güneydoğu Anadolu’nun kebap ve isot kokan kenti Urfa’nın geleneksel yemeklerini tadabileceğimiz restaurantımıza gidiyoruz. Ardından gerçekleştireceğimiz yürüyüş turumuz kapsamında, Eyüp Peygamber Sabır Makamı, Balıklı Göl (Halil-ül Rahman Gölü), Ayn-ı Zeliha Gölü, Rızvaniye Camii ve Hz. İbrahim’in doğum yeri olduğuna inanılan mağara, ziyaret edeceğimiz yerler arasında. Sonrasında, Şanlıurfa’nın kadim ilçesi Harran’a devam ediyor, burada Dünyanın İlk İslam Üniversitesi ve Rasathane Kulesi kalıntılarını ve alışılmışın dışında mimarisiyle dikkat çeken Konik Kubbeli Evleri’ni görüyoruz. Bölge halkıyla kaynaşıp, geleneksel Urfa kıyafetleriyle fotoğraflarımızı çektikten sonra rfa’nın kadim geleneklerini yansıtan, unutulmaz anılar biriktireceğimiz Sıra Gecesi etkinliğine (ekstra) katılıyoruz. 

Sabah Kahvaltısı: Otel de açık büfe olarak alınacak olup tur ücretine dahildir.

Öğle Yemeği: Cevahir Han da serbest olarak alınacaktır. (Ekstra)

Akşam Yemeği: Yemekli Sıra Gecesi (Ekstra)

Güzergah: Gaziantep-Halfeti-Şanlıurfa 210 Km

Konaklama Hoteli: 5* El Ruha Hotel veya 5* Nevali Hotel

3. Gün: Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında Göbeklitepe’ye gidiyoruz.  Göbeklitepe, yerleşik tarih anlayışını değiştirip, dinler tarihini sorgulatacak ve yazılı dünya tarihini değiştirecek bir etkiye sahiptir. Tarihi Milattan önce 10000 yılına uzanan Göbeklitepe tarihteki en eski ve en büyük ibadet merkezi olarak biliniyor. Göbeklitepe, İngiltere’de bulunan Stonehenge'den 7000, Mısır piramitlerinden ise 7500 yıl daha eskidir. Alanında uzman Escan rehberinden Göbeklitepe tarihini dinledikten sonra kendine özgü geleneksel mimarisi ve el sanatları ile Mezopotamya Ovası’nın incisi Mardin’e ulaşıyoruz. Mardin’in geleneksel yemeklerini tadacağımız öğle yemeği molamızın ardından; Eski Mardin’e geçerek badem şekeri ve kuruyemiş alışverişlerimizi yapıyoruz. İslam mimarisinin en gözde örneklerinden Kasımiye Medresesi, kadim Süryani kültürü hakkında bilgi sahibi olabileceğimiz Deyrulzafaran Manastırı ve Eski Mardin’in merkezini oluşturan Ulu Cami’yi gezip yukarı Mezopotamya Ovası manzarası eşliğinde, tarihi Kayseriyye Pasajı’nın dar sokaklarında alışveriş molamızı veriyoruz. Sonrasında otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Mardin’deki otelimizde.

Sabah Kahvaltısı: Otel de açık büfe olarak alınacak olup tur ücretine dahildir.

Öğle Yemeği: Ebrar Restaurant da serbest olarak alınacaktır. (Ekstra)

Akşam Yemeği: Otel de set menü olarak alınacak olup tur ücretine dahildir.

Güzergah: Şanlıurfa-Göbeklitepe-Mardin-Eski Mardin 253 Km

Konaklama Hoteli: 5* Ramada Otel

4. Gün: Sabah Otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, ilk durağımız, eski ismi Matiat olan, telkari sanatı, dar sokaklarını süsleyen bal rengi taş konakları, Süryani kültürünün izleri ile görenleri büyüleyen Midyat olacak. Burada telkâri ürünlerin alışverişi için Gümüşçüler Çarşısı’nda bir dükkana konuk oluyor, ardından yürüyerek Sıla dizisinin çekildiği konak olarak da bilinen Midyat Konuk Evi’ni görüyor ve dar sokaklara sıralanmış bölgeye özgü karakteristik evleri fotoğraflıyoruz. Ardından öğle yemeğimizi almak üzere Batman’a ulaşıyor ve yöresel lezzetleri tatma şansı buluyoruz. Yolculuğumuza Urfa-Siverek istikametinden devam ederek Diyarbakır’a ulaşıyoruz. Diyarbakır Ulu Camii ve Cahit Sıtkı Tarancı müzesi ziyaretimizi gerçekleştirip, Eski Diyarbakır’ın sembol yapıların Dört Ayaklı Minare’ye devam ediyoruz. Bizans dönemine ait, dört yuvarlak sütun üzerine oturtulmuş Akkoyunlu eseri Minare’yi gördükten sonra ülkemizin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmeyi başarabilmiş noktalarından Tarihi Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri’ni aracımızla panoramik olarak görüyor, ardından Mezopotamya’nın kadim nehirlerinden Dicle Nehri üzerinde bulunan Tarihi On Gözlü Köprü’yü fotoğraflıyoruz. Diyarbakır turumuzun ardından yolculuğumuza devam ediyoruz ve Nissibi Köprüsü’ne ulaşıyoruz. Burayı fotoğraflama imkanı buluyor ve ekstra olarak alacağımız dolmuşlarımızla buluşup, Kommagene Kralı I. Antiochos’un tanrılara ve atalarına minnettarlığını göstermek için inşa ettirdiği, UNESCO Dünya Mirası olan Nemrut Dağı Tümülüsü’ne hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Adıyaman’daki otelimizde. 

Sabah Kahvaltısı: Otel de açık büfe olarak alınacak olup tur ücretine dahildir.

Öğle Yemeği: Çömçe Restaurant da serbest olarak alınacaktır. (Ekstra)

Akşam Yemeği: Otel de set menü olarak alınacak olup tur ücretine dahildir.

Güzergah: Mardin-Midyat-Batman-Adıyaman 452 Km

Konaklama Hoteli: 4* Rabat Hotel

5. Gün: Sabah otelde alacağımız açık büfe sabah kahvaltımızın ardından, Antik çağlarda ‘’Doğu’nun Kraliçesi’’ olarak adlandırılan, ortasından geçen Asi Nehri’nin hayat verdiği şehir Antakya’ya devam ediyoruz. Geniş mozaik koleksiyonu, ‘’Antakya Lahdi’’ gibi eserleriyle dünyanın en önemli müzelerinden biri olan Hatay Arkeoloji Müzesi’ni geziyoruz. Öğle yemeğimizde, dinlerin ve medeniyetlerin kesişme noktası Antakya’nın tepsi kebabı, künefe, abugannuş, humus gibi yöresel lezzetlerini tattıktan sonra şehrin sırtını yasladığı Habib-i Neccar Dağı eteklerindeki, Dünyanın En Eski Kilisesi ünvanıyla Antakya’nın en değerli tarihi noktalarından Aziz Pierre Kilisesi’ni geziyor ve ardından ülkemizin en eski camilerinden biri olan Habib-i Neccar Camii’ni ziyaret ediyoruz. Şehir turumuzun devamında, Tarihi Hatay Evleri arasında yapacağımız bir yürüyüş ardından Tarihi Uzun Çarşı’da kısa bir alışveriş molası veriyor ve akabinde, Pegasus Havayolları’nın, PC3015 sefer sayılı saat 21:00 Adana-İzmir uçağı’nın hareket noktası olan Adana Şakirpaşa Havalimanı’na hareket ediyoruz. Saat 22:30 da İzmir havalimanına iniş yapıyoruz. Bir başka Karesi Tur organizasyonunda görüşmek üzere vedalaşıyoruz.

Sabah Kahvaltısı: Otel de açık büfe olarak alınacak olup tur ücretine dahildir.

Öğle Yemeği: Habibi Neccar da serbest olarak alınacaktır. (Ekstra)

Güzergah: Adıyaman-Antakya-Adana 504 Km

İZMİR (ADB)

Tüm Sezon Gidiş

PC 3010

06:00-07:20

ADANA(ADA)

Tüm Sezon Dönüş

PC 3015

21:00-22:30

İZMİR (ADB)

23.05.2020

XQ 9006

07:00-08:25

ADANA(ADA)

27.05.2020

 

XQ 9307

22:15-23:50

 

 

 

 

 

DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • İzmir - Adana / Adana - İzmir Gidiş - Dönüş Uçak Biletleri
  • 4*ve*5 Hotelde 4 gece konaklama
  • Otelde Alınan Sabah Kahvaltısı (4) Akşam Yemeği (3)
  • Seyahat Sigortası
  • Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti
  • Havalimanı vergileri


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • İlk gün yolda alacağımız sabah kahvaltısı
  • Tüm öğle yemekleri
  • Tüm içecekler
  • Müze ve Ören yeri giriş ücretleri
  • Otelde yer alan mini bar ve ekstra harcamalar
  • Nemrut’a çıkış dolmuş ücreti
  • Tekne Ücreti
  • Yemekli Sıra Gecesi
  • Konaklama Vergisi Otele Giriş Esnasında Misafirler Tarafından Ödenir.                                                     


Kalkış Yerleri
  • Balıkesir (17:00)
  • Bandırma (17:00)
Notlar

ÖNEMLİ NOTLAR:

*Karesi Tur, yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde uçuş detayları değişebilir, tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız saat değişikliği riskini bilerek ve kabul ederek turu satın almıştır.

1-Rehberimiz Programını  Tamamen Gerçekleştirmek Kaydı İle Programın Seyrinde Değişiklik Yapabilir

2- Triple Odalarda 3. Yatak Normal Yatak Konforunda Olmayabilir. Otel Duruma Göre Misafirlerimize Açılır-Kapanır Yatak ya da Çekyat Verebilir. LÜTFEN 3.YATAK KARARINI SATIŞ ANINDA VERİNİZ.AKSİ TAKDİRDE OTELDE DEĞİŞİKLİK YAPILMAYACAKTIR.

3-iki Yaşını Doldurmuş Her Bireyin Otobüste Koltuk Alması Zorunludur. Otobüslü Turlarda 00-1,99 Yaş Çocuklardan Ücret Alınmaz. Eğer Çocuklar İçin Otobüste Koltuk İstenirse 02-06 Yaş Çocuk Fiyatı Uygulanır. 0-7 Yaş Çocuklar Ek Hizmet Bedeli Ödemez.

4- Koltuk Numaraları Rezervasyon Tarih Sırasına Göre Belirlenir. Turu Erken Satın Alan Misafirler Önde Oturmaya Hak Kazanırlar.

5-Ekstra Turlar, Kişi Sayısına Bağlı Olarak Hareket Eder. Ekstra Bir Turun Gerçekleşmemesi Halinde Misafirin Tazminat Hakkı Doğmaz. Bu Durumda KARESİ TUR’un Bir Sorumluluğu Yoktur. Ekstra Tur Fiyatları Değişebilir. Bu Durumda Misafirin Turu Satın Aldığı Tarih Değil, Turun Hareket Ettiği Tarih Dikkate Alınır. Tura Gidilen Dönemdeki Ekstra Tur Fiyatı Geçerli Olur. Misafir Bunu Kabul Ederek Turu Satın Almıştır.

6-Tur Programında Belirtilen Saatler, Normal Hava ve Yol Koşullarına Göre Hesaplanmış Olup, Olası Gecikmelerde, KARESİ TUR Sorumluluğu, Misafirin İse Tazminat Hakkı Yoktur.

7-Tur Konaklama Bölgelerinde ve Otellerinde Yoğunluğa Göre Aynı Standartlarda Olmak Kaydı İle Değişiklik Yapılabilir.

8-Tur Öncesi ya da Tur Esnasında Hava Muhalefeti Nedeniyle Yapılamayan Turlardan KARESİ TUR’UN Sorumluluğu Yoktur.

9 -Uçaklı Turlarda KARESİ TUR Yoğunluğa Bağlı Olarak ve Programı Aksatmamak Kaydıyla; Havalimanı, Havayolu Şirketi ve Uçuş Saati Değiştirme Hakkını Saklı Tutar.

10-Bu Turun Hareketi İçin Minimum Katılımcı Sayısı 30 Olarak Öngörülmüştür. Yeterli Sayıda Çoğunluk Olmadığında Turu 3  Gün Önceden Haber Vermek Kaydı İle İptal Hakkı KARESİ TUR’’da Saklıdır. Turun İptali Durumunda KARESİ TUR İptalini Bizzat Bildirmek Zorundadır. Yasal Süreç Olduğundan Tazminat Hakkı Yoktur.

                


İptal Şartları
https://karesiturizm.com/tur-21-4-gece-ucakli-gap-turu.html

Altıeylul Mah Keçeci Sok No:22/A Altıeylul / BALIKESİR
0266 244 17 73


Bu çıktı 20.04.2024 04:03 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.