Ukrayna Turu Tur Programı
Kalkış Yerleri: İzmir Adnan Menderes Havalimanı
PROGRAM

BÜYÜK UKRAYNA TURU
ODESSA(2) - UMAN - VİNİTSA(1) - LİVİV(1) - KİEV(2)

YENİ ÇİPLİ KİMLİK İLE VİZESİZ SEYAHAT İMKANI !!

İZMİR’DEN  DİREKT UÇUŞ İLE

İzmir(ADB) -> Kiev-Zhulyany(IEV) 23:50-02:15

Kiev-Zhulyany(IEV) -> İzmir(ADB) 02:55-05:15

ERKEN REZERVASYON FIRSATINI KAÇIRMAYIN !

28 Şubat’a Kadar Kayıt Yaptıranlara Shevcenko Ormanı ve Bira Fabrikası Turu Hediye !

1.Tur:31 Mayıs - 08 Haziran 2.Tur:12 - 20 Temmuz 3.Tur:09 - 17 Ağustos

6 Gece 7 Gün

1.Gün: Siz değerli misafirlerimizle Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali Pegasus Kontuarı önünde saat 21:50’de buluştuktan sonra Pegasus Havayollarının PC1551 uçuşu ile saat 23:50’de Kiev’e hareket ediyoruz.Gece saat 02:15’te inişiminizin ardından Odessa’ya hareket ediyoruz. Sabah saatlerinde varışımızla birlikte panoramik şehir turumuza başlıyoruz.Karadeniz’in en önemli şehirlerinden Odessa bir zamanlar Tatarlar’ın ve Osmanlılar’ın en kilit konumdaki Hacıbey Kalesi’nin bulunduğu yerde Ruslar, 1700’lerin sonlarında Odessa kentini kurmuşlar ve bu kent, 1800’lü yıllarda, St. Petersburg  ve Moskova’dan sonra, Rusya’nın üçüncü büyük kenti haline gelmiştir.Günümüzde Karadeniz’in İbiza’sı olarak adlandırılan ve Ukrayna’nın üçüncü büyük kenti olan Odessa, Ruslar’dan kalan tarihi binaları ve şehir yapısı, yemyeşil sokakları, geniş parkları ve sahil şeridiyle, sadece Karadeniz’in değil, Doğu Avrupa’nın da en güzel şehirlerinden biridir.Gezi esnasında; Potemkin Merdivenleri, Sergey Eisenstein’in klasik filmi “Potemkin Zırhlısı” ile ünlenmiştir. Tolstoy ve Catherine Sarayları Potemkin’in sıradışı yapıtlarıdır. Buradan yürüyerek Odessa’nın gezilmeye değer yerlerinden Promorsk Bulvarı’ndan Odessa kentine doğru devam ediyoruz. Sonrasında misafirlerimizle eski kent merkezine geçerek; Derybasivska Caddesi, Ukrayna Ulusal Bankası, Ana Sinagog ve diğer görülmeye değer yerleri gezerek turumuzu bitiriyoruz. Turumuzun ardından, otelimize yerleşiyoruz. Konaklama Odessa’daki otelimizde.

 2.Gün:Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından serbest zaman  dileyen misafirlerimiz ekstra tur satın alabilirler.

Katakomb Yeraltı Tünelleri Turu(Öğle Yemekli) - 55 Euro

Bu turumuzda şehrin geniş alanına uzanan bir yeraltı labirenti olan katakombları geziyoruz. 200 yıl önce inşa edilmiş olan bu yeraltı tünelinin toplam uzunluğu yaklaşık olarak 100 km civarındadır. İkinci dünya savaşında askeri karargah olarak kullanıldığından katakomblarda ikinci dünya savaşından izler görmek mümkündür. Odessa Katakombları İkinci Dünya savaşı döneminde Odessa’nın 940 günlük savunmasında da büyük rol oynamıştır.

Shustov Konyak Fabrikası - Akkerman Kalesi Turu - 40 Euro

1899 Yılında Odesa’da satın aldığı Konyak Fabrikasını günümüze kadar getiren Nikolay Leonidovic ve ailesi Rusya’da Konyak ve Votka kralı olarak bilinmektedir. Üretilen eşsiz konyakları tadabileceğimiz bu turda ayrıca konyak üretim tekniklerini, detaylarını ve üretim aşamalarını göreceğiz. Ardından durağımız 13. ve 15. Yüzyıllar arasında Bizanslılar tarafından inşa ettirilmiş, Unesco dünya mirası listesinde yer alan Akkerman Kalesi olacaktır. 1484 yılında Osmanlılar tarafından fethedilmiş olan Akkerman Kalesi toplam çevre uzunluğu 2 km. olan surları ve günümüzde sadece 26 tanesi ayakta kalmış olan gözetleme kuleleri ile muhteşem bir eserdir.Turumuzun ardından, otelimize yerleşiyoruz.Konaklama Odessa’daki otelimizde.

3.Gün:Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, Vinnitsya’ya gitmek üzere yola çıkıyoruz.Yol üzerinde Uman şehrine giriyoruz.Uman Eski Podolya eyaletinin başkenti olup içerisinde büyük bir tarih barındırmaktadır. Uman Yahudiler için en önemli liderlerden Breslovlu Rabbi Nachman’ın kabrine ev sahipliği yapıyor. Nazi Almanya’sının zulmünde yiten Yahudileri anmak ve hacı mertebesine ulaşmak için her sene binlerce Yahudi dünyanın çeşitli yerlerinden burayı ziyaret etmek için gelir.Uman gezimizin ardından Vinnitsya’ya devam ediyoruz. Varışımıza istinaden şehir turumuza başlıyoruz.Tarihi 9.YY’a kadar dayanan bu şehir sakin ve uyumlu halkıyla Ukrayna’nın en güzel şehirlerinden biridir. Toskana Barok stili ile yapılmış olan Bakire Meryem Kilisesi ve Vinnitsa Anıtı şehir turumuzda göreceğimiz yerler arasında. Turumuzun ardından, otelimize yerleşiyoruz.Konaklama Vinnitsya’daki otelimizde.

4.Gün:Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, Lviv’e gitmek üzere yola çıkıyoruz.Yol üzerinde Ternopil şehrine uğruyoruz. Panoramik şehir turumuzun ardından öğle yemeği ve fotoğraf molası veriyoruz. Sonrasında Lviv merkeze varışımızı takiben yürüyerek şehir turumuzu yapıyoruz. II.Dünya savaşında zarar görmemiş ender şehirlerinden biri olan Lviv, trafiğe kapalı meydan ve caddeleri ile UNESCO listesindeki şehirlerden biridir. Yüz yıldan fazla süre Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun yönetiminde kalan Lviv, o dönemde yapılmış ve bugün hemen hemen tamamı korunmuş olan binalarıyla, şirin bir Avrupa şehridir. Rus yönetiminde hiç kalmamış olan bu şehir, Ukrayna’nın bambaşka bir yüzünü oluşturur. Opera Binası, Ünlü Maria Zankovetska Tiyatro Binası, Svobada Meydanı, en eski katedral ve kiliselerin bulunduğu Eski Şehir Meydanı görülecek yerler arasındadır. Ayrıca dünyaca ünlü Lviv çikolatalarının satıldığı fabrika satış mağaza zincirlerinin en ünlü ve 4 katlı satış merkezinde serbest zaman ve sonrasında kahve fabrikasını(kahve madeni) ziyaret ederek kahve molası veriyoruz. Şehir turumuzun ardından otelimize transfer oluyoruz. Konaklama Lviv’deki otelimizde.

5.Gün: Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından dileyen misafirlerimiz ekstra tur satın alabilirler.

Öğle Yemekli Şatolar Turu – 60 Euro

Orijinal halleri XVIII. ve XIX. yy.'dan günümüze kadar korunmuş olan bu şatolarda adeta geçmişe, şovalye dönemine bir yolculuk yapacağız. Turumuz, Zolochev şatosu ile başlar. Kale, yüzyıllar boyunca bir kraliyet ikametgahı, malikane ve hapishane olarak kullanılmıştır. Bu ziyaret ile; benzeri Avrupa’da 2 tane bulunan Çin Sarayı ve eşsiz oryantal havayı da solumak mümkün olacaktır.

Podgoretski Şatosu: 1635 yılında inşa edilen bu kale; zaptedilemez bir kaleden çok bir saray gibidir. ‘3 Silahşörler' filminin bir kısım çekimleri de bu kalede gerçekleştirilmiştir. Kalenin eşsiz surları ile birlikte, o dönem yaşamına ait bir çok eser de görülmeye değerdir.

Olesko Şatosu: Kale XVI. yy'da inşa edilmiştir. Günümüzde Lvov Sanat Galerisi'nin bir kolu olan bu müze-kale; Plonya Kralı 3. Jan Sobeiski'nin doğduğu ve yaşadığı yerdir.

Shevcenko Ormanı ve Bira Fabrikası Turu – 30 Euro

Bu turda Ukrayna folklorünü yakından tanıma fırsatı bulacağız.Açık hava müzesi olarak tasarlanan bölümde 120 yapı ve 6 tahta kilise bulunmaktadır.Müze gezisi sonrası Lviv’in yerel bira fabrikası ve fabrikada bulunan bira müzesini ziyaret edeceğiz.Ziyaretimiz esnasında bira tadımıda yapacağız.

Tur sonrası Kiev’e hareket ediyoruz. Konaklama Kiev’deki otelimizde.      

6.Gün:Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından şehir turumuza başlıyoruz. Şehir turunda sırası ile; Vladimirskaya Caddesi üzerinden Merkez Opera ve Bale Binası’nı ardından Altın Kapı önünden geçilerek, Aya Sofya Meydanı’nı daha sonra otobüsle Dostluk Heykeli’nin bulunduğu Dostluk Tepesi’nden hareket ve 20 dakika fotoğraf molası. Otobüsle Kiev’in en eski semti Padol semtinden geçerek ; Başbakanlık, Parlamento Binası ve Kiev’deki 240 yıllık silah fabrikasının önünden geçerek, Kiev’in kurucularının heykeli önünde 20 dakika fotoğraf molası. Mihaylovski Meydanı’nda otobüsten inilerek; Mihaylovski Kilisesi, Knyagine Olga Heykeli gezilerek, otobüsle Andrevski yokuşuna geçiliyor, turumuzun sonunda Kiev’in kalbi Kreschatik caddesine geliyoruz.Kreschatik caddesinde serbest zaman. Serbest zaman sonrası otelimize yerleşme. Konaklama Kiev’deki otelimizde.

7.Gün:Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından dileyen misafirlerimiz ekstra tur satın alabilirler.

II. Dünya Savaşı Müzesi & Pecherska Lavra Manastırı Turu(Öğle Yemekli) – 50 EURO

İlk durağımız II. Dünya savaşı müzesi olacak. Bu turumuzda  göreceklerinizden çok etkileneceksiniz ve dünya ile yüzleşeceksiniz. Müze, ikinci dünya savaşı zaferi anısına yapılmış olan bir komplekstir. Açık kısım ve kapalı kısım olarak iki kısımdan oluşmaktadır. Açık hava kısmında ölümsüz ateş, ikinci dünya savaşında kullanılan silah envanteri ve vatan ana heykeliyle zafer gününde tören yürüyüşünün yapıldığı toplu bataryalı yürüyüş yolu bulunmaktadır. Kapalı kısım ise ana heykelinin altında bulunan iki katlı müze kısmıdır ve burada ikinci dünya savaşına ait belgeler, resimler ve katliamlarda kullanılan araçlar sergilenmektedir (giyotin makinesi, insandan yapılmış sabun, insandan yapılmış eldiven, kemik öğütme makinesi...) II. Dünya Savaşı Müzesinden sonra Manastıra doğru hareket ediyoruz. Manastır, eski SSCB içindeki en büyük manastırlardan biridir. Kuruluşu XI y.y. ortalarıdır. Tarih içinde manastırın kapladığı arazi 27 hektarı bulmuştur. İki kısımdan oluşmaktadır, üst kısım ve alt kısım. Günümüzde manastırın içinde 18 tane kilise bulunmaktadır. Bu kiliselerin 12 tanesi yerin üzerinde taş yapı, 6 tanesi yerin altındaki mağaralarda bulunmaktadır. Bu mağaralar manastır içinde yaşamış azizlerin gömüldüğü mezarlık olarak kullanılmaktadır. Bu azizler kutsal kişi olarak kabul edilmektedir. Bu yüzden  dünyanın pek çok yerinden Slav Ortodoks Hıristiyanları bu manastırı ziyaret etmektedir ve hacı mertebesine ulaşmaktadır. Manastır’ın içinde bulunan Mikro minyatür müzesi dünyada bir ilktir.

Kiev Metrosu, Alışveriş Turu & Akşam Tekne Turu - 45 Euro

Kiev’in sanat dolu metro duraklarını gezerken şaşıracaksınız. Günde yaklaşık 1.5 Milyon yolcu taşıyan bu metronun en derinindeki 105.5 metre derinlikteki metro durağını göreceğiz. Ardından Ünlü Andreyevski Yokuşu’nda hediyelik eşya alabilme şansı yakalayacağız. Dnepre Nehrinin manzarasını, Ayasofya Meydanı ve Kontraktova Meydanını birleştiren bu tarihi yokuş içerisinde pek çok restoran ve hediyelik eşyacıları bulundurmaktadır. Akşamleyin Dinyeper Nehri’nde düzenlenecek tekne turuna geçiyoruz. Turumuz esnasında, 

Avrupa’nın bu en büyük nehirlerinden birini tekneyle gezip günün yorgunluğunu atarken, Kiev’in akşam manzarasını en güzel yerlerden seyredeceğiz. Turumuz sonrasında dönüş yolculuğumuz için Kiev Havalimanına gidiyoruz. Pegasus Havayollarının PC 1552 sefer sayılı uçuşu ile saat 02:55 ‘te İzmir’e hareket ediyoruz. 05:15 ‘te inişimizin ardından bir sonraki Karesi tur organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

EKSTRA TURLAR:

1.Katakomb Yeraltı Tünelleri Turu(Öğle Yemekli) - 55 Euro

2.Shustov Konyak Fabrikası - Akkerman Kalesi Turu - 40 Euro

3.Öğle Yemekli Şatolar Turu – 60 Euro

4.Shevcenko Ormanı ve Bira Fabrikası Turu – 30 Euro

5.II. Dünya Savaşı Müzesi & Pecherska Lavra Manastırı Turu(Öğle Yemekli) – 50 EURO

6.Kiev Metrosu, Alışveriş Turu & Akşam Tekne Turu 45 Euro

**Ekstra tur paketini Acentemizde satın aldığınızda 280 Euro yerine 200 Euro ödeyebilirsiniz.

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Pegasus Hava Yolları ile İzmir – Kiev / Kiev - İzmir ekonomi sınıf uçak bileti,
  • 3* ve 4* Hotelde 6 gece konaklama
  • Otelde Alınan Sabah Kahvaltısı (6)
  • Programda belirtilen tüm turlar ve geziler
  • Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti
  • Zorunlu seyahat sigortası 
  • Tüm şehir girişleri
  • Havalimanı vergileri


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Tüm Öğle ve Akşam yemekleri
  • Tüm içecekler
  • Müze ve Ören yeri giriş ücretleri
  • Otelde yer alan mini bar ve ekstra harcamalar
  • Seyahat Sağlık Sigortası 70 Yaşüstü farkı (15 Euro)
  • Yurtdışı Çıkış Harç Pulu (15 TL)
  • İsteğe Bağlı Extra Turlar


Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://karesiturizm.com/tur-109-ukrayna-turu.html

    Altıeylul Mah Keçeci Sok No:22/A Altıeylul / BALIKESİR
    0266 244 17 73


    Bu çıktı 20.04.2024 16:29 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.